"Вівторок, ранок. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

"Вівторок, ранок. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

Бажаю здоров'я і дякую за ніч Захисникам України.
Вічна слава живим. Світла пам'ять полеглим.
*
МЗС України викликало представника Ірану після повідомлень про постачання Москві іранських ракет
Україна попередила Тегеран про «руйнівні та непоправні наслідки» для двосторонніх відносин, якщо ці повідомлення підтвердяться
*
В ООН побоюються за цивільне населення України у зв'язку з майбутньою зимою
Верховний комісар ООН із прав людини Фолькер Тюрк заявив, що українці опинилися «в пастці циклів терору» у зв'язку з ударами Росії
*
У вівторок, 10 вересня, у Нью-Йорку розпочинає роботу чергова, 79 сесія Генеральної Асамблеї ООН, у рамках відкриття якої наприкінці місяця відбудуться дебати високого рівня за участю глав держав та урядів
*
Голова ГА - Генеральна Асамблея ООН не має важелів, щоб примусити Росію до виконання нею Статуту організації та вимог міжнародного права, але закликає РФ дотримуватися їх
*
HRW - В Україні другий рік поспіль фіксують найбільшу в світі кількість жертв від касетних боєприпасів
*
Україна просить Генеральний секретаріат Інтерполу про публікацію червоного оповіщення стосовно народного депутата Артема Дмитрука
*
Не маєте права проводити вибори в чужій країні, – міжнародна реакція на російські “вибори” в Криму
*
Україна готує саміт Кримської платформи на 11 вересня
*
Український оскарівський комітет обрав фільм Філіпа Сотниченка “Ля Палісіада” як претендента на участь у відборі на 97 премію "Оскар" у категорії “Найкращий міжнародний повнометражний фільм"
*
Війна Ізраїлю проти ХАМАСу триває 12-тий місяць. Нетаньягу обіцяє продовжувати битись. Прем'єр-міністр Ізраїлю заявив, що його країна «оточена вбивчою ідеологією на чолі з іранською віссю зла
*
Після попередження служби безпеки про можливу ескалацію конфлікту прем'єр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив міністрам, що вони повинні заздалегідь узгоджувати з ним будь-яке відвідування святого місця в Єрусалимі - Храмової гори
*
Екзаменаційна система Індії перебуває в хаосі, а деякі сім'ї платять тисячі, щоб допомогти своїм дітям списати
Головний орган тестування в Індії, Національне агентство тестування, зіткнувся з низкою суперечностей. Схоже, що дехто користується цим хаосом.
*
Дебати Гарріс та Трампа - центральна подія президентських перегонів у США
Дебати, що відбудуться у вівторок ввечері між віцепрезиденткою від Демократичної партії Камалою Гарріс і колишнім президентом-республіканцем Дональдом Трампом, мають стати ключовим моментом президентських перегонів США. Вибори президента США відбудуться 5 листопада.
Два кандидати ніколи не зустрічалися особисто і навіть не розмовляли телефоном, але у вівторок вони стоятимуть навпроти одне одного в Національному конституційному центрі у Філадельфії. Впродовж 90 хвилин вони обмінюватимуться гострими зауваженнями, відповідаючи на запитання двох ведучих ABC News, Девіда Муїра та Лінзі Девіс.
Десятки мільйонів американців, ймовірно, дивитимуться дебати, які можуть стати єдиними впродовж виборчої кампанії.
Подія відбувається за вісім тижнів до офіційного дня виборів, але лише за кілька днів до початку дострокового голосування в деяких із 50 штатів країни.
Національне опитування показує, що боротьба буде запеклою, тому для обох кандидатів дуже важливо під час дебатів переконати виборців, які ще не визначилися. На кону – повернення Трампа в Білий дім після того, як він програв переобрання у 2020 році президенту Джо Байдену, або президентство Гарріс, яка зараз є другою в команді Байдена.
Коли Байден зняв свою кандидатуру з виборів у липні після невдалих дебатів проти Трампа та підтримав Гарріс на виборах, демократи швидко об’єдналися на підтримку її кандидатури. У той час Байден відставав від Трампа в рейтингах. Коли Байден зняв свою кандидатуру, Гарріс випередила Трампа в численних національних опитуваннях на два-три відсоткові пункти.
Опитування New York Times і Сієнського коледжу, опубліковане в неділю, показало, що Трамп має перевагу в 48-47% в країні, хоча Гарріс випереджає в кількох опитуваннях у трьох ключових штатах, включаючи Вісконсин, Мічиган та Пенсильванію, причому обидва кандидати набирають однакову кількість голосів у чотирьох інших ключових штатах: Аризоні, Джорджії, Неваді та Північній Кароліні.
Очікується, що сім штатів, де триває гостра боротьба, відіграватимуть величезну роль у визначенні результатів виборів, оскільки США не обирають свого президента та віцепрезидента прямим голосуванням.
Вибори складаються з 50 змагань за перемогу в кожному зі штатів. Вибірники у всіх штатах крім двох, віддають усі свої голоси в Колегії вибірників або за Гарріс та її напарника, який змагається за посаду віцепрезидента, губернатора Міннесоти Тіма Волза, або за Трампа та його напарника сенатора від Огайо Джей Ді Венса.
Кількість вибірників залежить від кількості населення штату, тому найбільші за кількістю населення штати мають найбільше впливу.
Нове опитування Times-Сієна показало, що дебати особливо важливі для Гарріс, щоб представити себе американській публіці: 28% опитаних сказали, що мають дізнатись про неї більше, тоді як лише 9% сказали те саме про Трампа.
Експерт з дебатів Мічиганського університету Аарон Калл сказав Голосу Америки: "Вечір вівторка — одні з найбільш довгоочікуваних і результативних президентських дебатів усіх часів. Трамп є досвідченим учасником президентських дебатів, але має історію суперечливих зауважень на адресу опонентів на сцені, які можуть відвернути увагу від найважливіших політичних питань".
"Гарріс приєдналась до гонки у липні, і виборці та штаб Трампа все ще складають свою думку про неї. Вона має продемонструвати здатність аргументовано критикувати перший президентський термін Трампа та його теперішні дії, — сказав він. — Трамп є особливо ефективним, коли завдає ударів у відповідь і може вдатись до стратегії випаленої землі, якщо відчує, що до нього несправедливо ставляться під час дебатів".
Калл додав: "Обидва кандидати мають наголосити на тому, о мають відповідний досвід та навички, щоб керувати країною протягом наступних чотирьох років". Він сказав, що кандидати "мають переконатись, що виборцям комфортно, що вони будуть президентом наступні чотири роки та постійно присутні на екранах телевізорів і у їхніх вітальнях".
Гарріс готується до дебатів у готелі Піттсбурга у ключовому для виборів штаті Пенсильванія. Вона провела кілька тренувальних дебатів із особою, схожою на Трампа, з телевізійним освітленням і модераторами, які ставили їй гострі запитання.
Трамп брав участь у політичних брифінгах зі своїми помічниками, уникаючи тренувальних дебатів із особою, схожою на Гарріс.
Правила дебатів для Гарріс і Трампа будуть такими ж, як і на президентських дебатах в червні. Мікрофон кожного кандидата буде вимкнено, коли виступає інший. Кожен матиме дві хвилини, щоб відповісти на запитання модератора, а інший – хвилину на відповідь.
Права на аборт, імміграція до США через Мексику, рівень злочинності в Сполучених Штатах і особиста репутація - серед питань, які, ймовірно, поставлять ведучі ABC.
Тим часом Трамп і Гарріс провели спаринг на відстані. Минулого тижня Трамп сказав коментатору Fox News Шону Ганніті, що він дозволив Байдену говорити на їхніх червневих дебатах, додавши: "Я дозволю їй говорити. Є ті, хто каже, що Байден розумніший за неї. Якщо це так, у нас проблема".
Трамп часто зневажливо відгукується про інтелект Гарріс, кажучи, що вона "поняття не має, що в біса вона робить".
"Дивіться, це небезпечна жінка, — сказав він. — Не можна ризикувати. У вас немає вибору. Ви повинні голосувати за мене, навіть якщо я вам не подобаюся".
Гарріс також кепкувала з Трампа.
На національному з’їзді Демократичної партії минулого місяця, коли вона прийняла висунення від партії в президенти, Гарріс сказала: "Багато в чому Дональд Трамп — несерйозна людина".
Гарріс додала: "Але наслідки повернення Дональда Трампа в Білий дім надзвичайно серйозні".
Верховний суд США нещодавно постановив, що Трамп і всі майбутні президенти США мають імунітет від переслідування за протиправні дії під час перебування на посаді, якщо такі дії пов’язані з їхніми службовими обов’язками. Це, за словами Гарріс, створить проблему, якщо Трамп знову виграє президентство.
"Лише уявіть собі Дональда Трампа без обмежень, — сказала Гарріс, — і як він буде використовувати величезні повноваження президента Сполучених Штатів. Не для того, щоб покращити ваше життя, не для того, щоб зміцнити нашу національну безпеку, а щоб обслуговувати єдиного клієнта, якого він коли-небудь мав, — самого себе".
*
Джессіка Лідс, яка звинувачує Трампа в сексуальному насильстві в літаку, називає його «сексуальним хижаком» і каже, що вирішує, чи подавати до суду
Джессіка Лідс заявила, що Дональд Трамп мацав її в літаку, даючи свідчення у справі про сексуальне насильство Е. Джин Керролл.
*
Джек Вайт подав до суду на Трампа через використання пісні The White Stripes «Seven Nation Army»: «Ця машина судиться з фашистами
Джек Вайт і The White Stripes приєдналися до зростаючого списку артистів, які подали до суду на Дональда Трампа і його кампанію після того, як він використав їхню музику.
*
Трамп витратив роки на завоювання чорношкірих виборців. Камала Гарріс перекреслила більшу частину його успіху всього за 7 тижнів
Опитування темношкірих американців, проведене Washington Post-Ipsos, показало, що віце-президент Гарріс досягла серйозних успіхів у збільшенні своєї підтримки серед темношкірих виборців.
*
12 відомих республіканців, які підтримали Камалу Гарріс
Ліз Чейні та її батько, колишній віце-президент Дік Чейні, є одними з останніх відомих республіканців, які підтримали Камалу Гарріс замість Дональда Трампа.
*
Нова сторінка політики Гарріс не містить багато деталей, але обережно згадує стартапи
Сторінка не додає багато нових деталей, але кілька разів згадує венчурний капітал, що є очевидним натяком на спроби Гарріс привернути увагу технологічного світу.
*
Ніккі Хейлі вважає, що Трамп і Венс повинні змінити те, як вони говорять про жінок: «Не потрібно називати Камалу тупою
Ніккі Гейлі вважає, що є простий спосіб для Дональда Трампа покращити свій авторитет серед жінок.
*
Трамп сказав, що після замаху Марк Цукерберг сказав йому, що «я не можу голосувати за демократа». Але Цукерберг заперечує це.
Представник Meta заявив, що Цукерберг «нікому не повідомляв, як він збирається голосувати» і не буде підтримувати жодного з кандидатів.
*
Блінкен і Ламмі обговорять підтримку України та ситуацію на Близькому Сході
Держсекретар Ентоні Блінкен і глава МЗС Великої Британії Девід Ламмі проведуть переговори в Лондоні
Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Ламмі у вівторок приймає державного секретаря Ентоні Блінкена в Лондоні, повідомив британський уряд. Основними темами переговорів стануть підтримка України та деескалація насильства на Близькому Сході.
Візит відбувається на тлі заяви високопоставленого іранського чиновника, який спростував повідомлення про те, що Тегеран поставив Росії балістичні ракети. Представник Євросоюзу назвав інформацію про постачання «достовірною».
Ламмі і Блінкен проведуть переговори в рамках Стратегічного діалогу між Великою Британією і США з метою зміцнення зв'язків, що забезпечують економічне зростання і безпеку, йдеться в заяві британського уряду.
Під час переговорів буде порушено ключові аспекти відносин Великої Британії та США, включно з обороною і безпекою, а також ситуацію в Європі, Україні, на Близькому Сході, в Індо-Тихоокеанському регіоні, йдеться в повідомленні.
«У дедалі нестабільнішому і небезпечнішому світі особливо важливо, щоб наші країни були тісно пов'язані одна з одною, - йдеться в заяві Девіда Ламмі. - Разом ми оновлюємо наше економічне партнерство, спільно вирішуємо проблеми з безпекою за кордоном і впевнено дивимося в майбутнє».
*
Блінкен їде до Лондона, а Байден прийме британського прем'єра у Вашингтоні. Говоритимуть про Ізраїль та Україну
*
Держдепартамент: передача іранських балістичних ракет до Росії загрожує міжнародній безпеці
Сполучені Штати стривожені повідомленнями про те, що Тегеран відправив до Росії сотні балістичних ракет малої дальності «Фатх-360»
*
Громадянина США і його посередника в РФ обвинувачують у порушенні санкційного режиму
Сем Бхамбхані продавав лазерне обладнання посередникові в Росії, який потім перепродував його дочірній компанії «Росатома», що виробляє компоненти для ядерних боєприпасів
*
Блінкен: від'їзд Гонсалеса з Венесуели - «прямий результат антидемократичних заходів»
США закликали Ніколаса Мадуро припинити репресії і негайно звільнити всіх несправедливо затриманих
*
США розмістять у Японії заборонені за договором із Росією ракетні комплекси
*
Кінець фіскального року у США – що це означає для підтримки України?
Конгрес Сполучених Штатів повертається до роботи після літньої перерви. Серед найбільш термінових питань — ухвалення тимчасового бюджету, який би продовжив фінансування уряду.
*
Уряд США зажадав визнати Google монополістом на ринку реклами
Технологічний гігант вважає, що доводи проти нього ґрунтуються на застарілих уявленнях про рекламу в Інтернеті
*
Компанія Apple провела осінню презентацію оновленої лінійки власної продукції, представивши, Apple Watch 10 оновлений Apple Watch Ultra, навушники AirPods, а також смартфони iPhone та iPhone Pro 16-ї серії з функціями ШІ
*
Природна пожежа в Каліфорнії загрожує 35 тисячам будівель
Поки що жодної будівлі не було зруйновано, але, за заявами влади, ситуація залишається критичною
*
Міністр культури та стратегічних комунікацій Микола Точицький обговорив з послом Канади в Україні Наталкою Цмоць та представниками посольства посилення співпраці у сфері інформаційної політики та боротьби з дезінформацією
*
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець провів зустріч з президентом Світового конгресу українців (СКУ) Павлом Ґродом, під час якої обговорили, зокрема, повернення депортованих Росією українських дітей
*
Глави МЗС Польщі і Великої Британії Радослав Сікорський і Девід Ламмі під час зустрічі у Варшаві обговорили, зокрема, і питання подальшої підтримки України
*
У ЄС є «достовірна інформація» про те, що Іран постачає Москві балістичні ракети
Офіційний представник Євросоюзу Петер Стано наголосив, що проти Тегерана можуть бути введені «нові та значні обмежувальні заходи»
*
Варгеї - Розширення ЄС залишається на політичного порядку денного Європейської спільноти, тож наступний склад Єврокомісії має стати «Єврокомісією розширення», докласти зусиль, щоб цей процес для країн-кандидатів був таким, що заслуговує на довіру, динамічним і передбачуваним
*
Варгеї - За нинішніх геополітичних та безпекових умов розширення ЄС стало неминучим, оскільки саме від успіху політики розширення залежить здатність Євроюзу завершити розбудову європейського проєкту та зберегти мир, стабільність та добробут на континенті
*
Заступник Державного секретаря США з питань управління та ресурсів Річард Верма обговорив у Братиславі з віцепрем’єр-міністром Словаччини Петером Кмецем необхідність продовження гуманітарної підтримки України
*
Німеччина - про роль поставок північнокорейської зброї у війні РФ проти України
Виступаючи в Південній Кореї, глава сухопутних військ Німеччини Карстен Бройер пояснив, що, отримуючи ракети з КНДР, Росія може збільшити військове виробництво і зберегти наявні запаси
*
Німецька розвідка заявила, що російські хакери з ГРУ стоять за кібератаками на країни НАТО і ЄС
Застереження було випущено на тлі зростаючої тривоги в Європі через активність ймовірних російських хакерів після вторгнення Росії в Україну
*
Олаф Шольц закликає до якнайшвидшого миру в Україні
Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив про необхідність інтенсифікувати зусилля для встановлення миру в Україні та закликав обговорити, як миру можна досягнути у найшвидші терміни.
Німецький лідер повідомив, що час останніх переговорів з президентом України він домовився про необхідність провести нову мирну конференцію за участі Росії, цитує агенція Reuters слова Шольца із інтерв’ю телеканалу ZDF.
“Я вважаю, що зараз настав час обговорити, як ми можемо вийти з цієї ситуації війни та досягти миру швидше, ніж це видається можливим зараз”, — сказав Шольц.
Президент України цю зустріч напередодні підсумував такими словами: “Дякую, що разом робимо все для того, щоб наблизити справедливий мир”.
Він також подякував Німеччині за надану зброю та наголосив: “Це дуже важливо. Саме це є фундаментом нашої успішної боротьби за незалежність України”.
Перший саміт миру Україна провела в Швейцарії в червні цього року. Тоді Росію не запросили.
Канцлер Шольц, пише Reuters, “перебуває під значним тиском” у Німеччині після того, як усі три партії його лівоцентристської коаліції зазнали суттєвої поразки на регіональних виборах, тоді як групи, які виступають проти подальшого фінансування України, отримали більше голосів.
Сам Шольц каже, що результати виборів “пов’язані також з тим, що деякі громадяни не згодні з нашою підтримкою України”.
Він також знову запевнив, що його уряд виконає завдання і робитиме “все, щоб підтримати Україну”.
Раніше президент України, як повідомляв Голос Америки, пообіцяв до листопада сформувати документ про потенційне перемир’я до другого Саміту миру.
*
Речник уряду ФРН - Процес досягнення миру в Україні є дуже важким, але його започатковано, і є розуміння, що мир не повинен бути продиктований Кремлем
*
Президент Франції Еммануель Макрон у понеділок зустрівся зі звільненим дисидентом Володимиром Кара-Мурзою та його дружиною Євгенією, відзначивши їхню мужність. Він додав, що стежить за ситуацію із політичними в’язнями в Росії
*
Варшава знешкодила російсько-білоруських диверсантів, які намагались дестабілізувати Польщу через її допомогу Україні
*
Угорська енергетична компанія Mol Nyrt. повідомила про досягнення угоди, яка забезпечить продовження поставок російської сирої нафти по трубопроводу, який проходить через Україну
*
Пашинян оголосив про початок переговорів щодо безвізового режиму з ЄС
*
Російські військові заявляють про захоплення села Мемрик у Донецькій області
За словами президента, ЗСУ твердо утримують свої позиції на сході України
*
Швеція направляє Україні військову допомогу на $443 млн
Це 17-й пакет допомоги Україні з боку Швеції. До нього увійдуть мобільні системи ППО, десантні судна і боєприпаси
*
Президент: Україна планує побудувати підземні заводи з виробництва зброї
Президент України заявив про розвиток власного ВПК, вимагаючи від союзників прискорення поставок засобів ППО, на тлі нових російських обстрілів і похорону їхніх жертв
*
Служби США, України та інших попереджають про кіберзагрозу російського ГРУ
*
Оглядачі на Заході не вважають, що Курська операція сповільнює російський наступ. ЦРУ та Мі-6 відзначили зміну “наративу війни”
*
Прикарпатські волонтери передали військовослужбовцям 100 FPV-дронів власного виробництва
*
На Черкащині під час повітряної тривоги пролунали кілька вибухів
*
На Донеччині екіпаж поліцейських «Білі янголи» врятували поранених цивільних з Гродівки, які пройшли 10 кілометрів на зустріч правоохоронцям. Також евакуювали родину з дитиною з Мирнограда
*
Міністерство оборони США оцінює ситуацію навколо українського Покровська як продовження інтенсивних боїв та зазначає, що росіяни наразі не контролюють міста – попри окремі заяви російської пропаганди. Таку позицію висловив у понеділок під час брифінгу речник Пентагону генерал Патрік Райдер.
«Росіяни намагаються пробитися до цього міста»,- зазначив представник оборонного відомства США.
Він підкреслив, що сили РФ наразі не контролюють місто. Однак їхні заяви про те, що вони вже захопили частину Покровська, свідчать про те, що вони поставили собі це за мету.
«Те, що відбувається навколо Покровська, це інтенсивні бої»,- додав представник Пентагону.
За його словами, сили РФ продовжують свій наступ у напрямку Покровська та всіляко намагаються збільшити свої зусилля.
Водночас представник Пентагону підкреслив, що українці ведуть «важку боротьбу».
Він також повідомив, що частина обговорень на зустрічі Контактної групи з питань оборони України в Рамштайні минулої п’ятниці була зосереджена на тому, як найкраще допомогти Україні оборонятися в цьому районі.
На Покровському напрямку зберігається висока інтенсивність боїв, кількість боєзіткнень тут зросла до 33. Сили оборони стримують натиск.
*
Французькі винищувачі «Міраж-2000», які президент цієї країни Еммануель Макрон пообіцяв передати Україні, надійдуть найпевніше у першому кварталі 2025 року. Зараз триває активна підготовка пілотів та технічного персоналу
*
На Курахівському напрямку фронту зенітники знищили російський безпілотник "Ланцет", який вів розвідку над позиціями Сил оборони України
*
Нідерланди дозволяють українській армії використовувати свою зброю на території Росії
*
Прага - Країни Заходу мають нарешті «розв’язати руки» Україні та дозволити її армії використовувати ракети великої дальності проти законних цілей на російській території
*
На Куп’янському напрямку фронту бійці 5-ї Слобожанської бригади Національної гвардії України за підтримки аеророзвідників 107-ї окремої бригади територіальної оборони дроном знищили російський зенітно-ракетний комплекс "Тор" разом з екіпажем
*
Синьківка у Куп’янському районі залишається “сірою” зоною, де тривають бої, росіяни не контролюють населений пункт
*
В Донецькій області через російські обстріли 9 вересня загинули двоє людей, троє зазнали поранень
*
Закупівельна агенція Міністерства оборони "Державний оператор тилу" презентувала потенційним постачальникам, виробникам та дистрибʼюторам нову модель забезпечення харчуванням Збройних сил України, яка запрацює як пілотний проєкт в кількох областях України у 2025 році
*
Європейський Союз оголосив сьогодні про поставку в Україну першої партії з 1 мільйона підручників українською мовою, які українські школярі зможуть використовувати протягом нового навчального року
*
Лісовий - Видавець, який допустив некоректність дизайну, йдеться про зображення на підручнику з української мови для 7 класу карти України без Криму, виправить помилку за власний рахунок
*
Національний банк анулював ТОВ "Лізинг Тайм" ліцензію на діяльність фінансової компанії через зв’язки з РФ
*
Обмеження споживання електроенергії у вівторок, 10 вересня, не прогнозується
*
У Донецькій області овочево-баштанні культури та картопля зібрані на 51,3% засіяних ними площ. Майже всі ці площі були засіяні у господарствах населення
*
Львів після масованої атаки РФ. Садовий закликає долучатися до відбудови
“Атака, яка відбулася 4 вересня, була сконцентрована на історичний ареал міста Львова. Це зона ЮНЕСКО, тому відбудова в цих кварталах потребує особливих процедур”, — пояснює мер міста Андрій Садовий. Очільник Львова наголошує, зі 188 будівель, які зазнали атаки, 20 знаходяться у “важкому стані”.
*
За оперативними даними, накопичене забруднення у річці Десна посунулося нижче Чернігова, де зафіксовані нечисленні випадки мору риби
*
В одному з селищ Харківського району будують підземну школу, в якій зможуть навчатися в одну зміну 150 дітей, об’єкт мають здати за два місяці
*
На Миколаївщині відбудують школу коштом Литви та міжнародних партнерів
*
Для родин безвісти зниклих та незаконно ув’язнених українців Міністерство соціальних послуг розробило 12 першочергових соцпослуг та програм підтримки
*
У Полтавській області правоохоронці викрили агента російських спецслужб, який готував серію підпалів на стратегічних об’єктах Укрзалізниці
*
Жінку, яка очолювала відділ в окупаційній адміністрації Херсона, засудили до трьох років позбавлення волі за колабораціонізм
*
Служба безпеки України повідомила про нову підозру - у незаконному збагаченні очільнику Бучанського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, якого раніше викрили на схемах для ухилянтів
*
Переважна більшість (71%) українців визнають, що поширення російської дезінформації та пропаганди у соцмережах є досить або навіть дуже серйозною загрозою
*
Лише 9% українців підтримують повну заборону месенджера Телеграм. Натомість більшість - 54% вважають, що варто запровадити щодо нього певні обмеження і контроль
*
Китай оголосив про спільні військово-морські та повітряні навчання з Росією
*
«Грузинська мрія» пропонує громадянському сектору фінансування з держбюджету
Опоненти звинувачують владу у спробі підпорядкувати грузинський неурядовий сектор
*
Суд відхилив скаргу фізика Маслова на вирок у справі про держзраду
Адвокат Маслова Ольга Дінзе охарактеризувала стан його здоров'я як «стабільно поганий»
*
Інститут сучасного мистецтва «База» закрився після обшуків
*
Генпрокуратура РФ перегляне рішення про реабілітацію жертв радянських репресій
*
У Латвії можуть заборонити продавати нерухомість росіянам
*
Росія шестикратно збільшила темп набору контрактників для війни
*
Уряд попередив про загрозу фінансового краху вугільної галузі
*
Відмови банків Туреччини, Китаю та країн колишнього СРСР проводити платежі компаній РФ вдарили по поставках імпортних товарів до Росії - за підсумками поточного року обсяги імпорту будуть на 29,2 млрд доларів менше, ніж планувалося
*
«Дідусь обіcрався. Зрадники сидять у Кремлі». Z-військор обрушився з критикою на Путіна та російську владу
*
Користувачі з Росії масово скаржаться на неможливість реєстрації в Google
*
На тимчасово окупованій території Луганської області загарбники, які раніше позакривали більшість вугільних шахт, тепер викопують кабелі, які подавали на них електроенергію
*
Кремль активно відправляє на тимчасово окуповані території України російських священників для промивання мізків місцевим
*
Омський обласний суд у РФ засудив учасника війни в Україні, колишнього бійця «ПВК Вагнера» Сергія Козлова до 19 років та 10 днів ув'язнення у колонії суворого режиму за вбивство вагітної подруги
*
Через атаку безпілотників у Москві не працюють три аеропорти
*
Вдалого дня і скорішої Перемоги нам всім