"Війна - 06.08.2022" - Костянтин Машовець

"Війна - 06.08.2022" - Костянтин Машовець

36,5686Поточні новини...

- Командування військ противника продовжує посилювати своє угрупування "Запорожье". Протягом минулих 2-х діб в район Токмаку ним було зосереджено не меньш як 2 БТГр, а в районі Михайловки ще 1 БТГр... з числа найманців чвк "вагнер".

  Отже, загальна кількість найбільш боєздатних підрозділів штурмової піхоти російських військ, з числа російських приватних військових компаній, на Запорізському напрямку досягла позначки у 4-5 БТГр (тобто російським військовим командуванням, тут зосереджено, по-суті, формування психопатів-ман'яків рівня "посиленої бригади"). Всі вони перекинуті у цю зоні зі складу угрупування "Восток".

   Я дуже далекий від думки про те, що вони тут з'явились виключно для того, щоб зупинити просування ЗСУ в районі Нестерянки та Полог... Зазвичай, росіяни пускають у бій цих катів тоді, коли треба "більш-меньш швидко і за будь-яку ціну" щось відбити, або "штурманути". Так було під Попасною, так було під Лисичанськом і зараз відбувається південіше Бахмуту...

- На Херсонсько - Береславському плацдармі, у рамках розгортання додаткових сил та засобів, командування противника провадить локальне перегрупування військ - у північно-східну частину плацдарма переміщені основні сили 34-ї та 205-ї мсбр 49-ї ЗВА (до 5-и БТГр), які змінили на цій ділянці "порепані" підрозділи 11-ї одшбр, які, судячи зі всього, відтягнуті південіше, в район Бериславу та увійшли у оперативне підпорядкування 98-ї пдд. Слід пікреслити, що в цьому ж районі зосереджені підрозділи основних сил 76-ї дшд та 98-ї пдд, загалом до 7-8 БТГр.

  Таким чином, на сьогоднішній момент, основні сили угрупування російських повітряно-десантних військ, яке розгорнуто у Південій операційній зоні, сконцентровані в районі Томарине - Урожайне - Новорайск - Шляхове (принаймні, основна масса піддрозділів 2-х з 4-х дивізій пдв зс рф). БТГр ще однієї дивізії пдв (7-ї дшд), втягнуті у напружені бої в районі Снігурівки та Інгулецького плацдарму ЗСУ, і на даний момент, "витягнути" їх звідти, російське командуання просто не в змозі.

   В якості резерву, на лівому березі Дніпра, в районі Костогризове - Малі Копані - Виноградове - Великі Копані майже закінчила своє розгортання остання з 4-х дивізій пдв зс рф - 106-а пдд.

   Судячи зі всього, відведення основних сил угрупування пдв зс рф в районі Херсонського плацдарму у оперативно-тактичний та тактичний тил, свідчить про зміну поточних планів російського військового командування, щодо використання своїх повітняо-дпесантних військ на Криворізському та Миколаївському напрямках.

- Загальна кількість підрозділв противника зосереджених та розгорнутих безпосередньо на правому березі Дніпра в його нижній течії, на Херсонсько-Бериславському плацдармі (оперативне угрупування військ "Юг") складає - 22-23 БТГр\ТГр зі складу 49-ї ЗВА, 8-ї ЗВА (20-а мсд), 22-го АК ВБО чф-у та 10-ї обр СпП Південого ВО, атакож ПДВ зс рф.

   В свою чергу, цю кількість військ перевищує угрупування військ противника зосереджене та розгорнуте на лівому березі Дніпра, прямо "за спиною" угрупування "Юг" - до 27-28 БТГр\ТГр зі кладу 5-ї та З5-ї ЗВА Східного ВО (ця кількість, безперечно, не кінцева - ще доїзжають БТГр-и 37-ї мсбр 36-ї ЗВА того ж Сідного ВО з Слов'янського напрямку, а також не враховуються підрозділи 29-ї ЗВА, стосовно яких, судячи зі всього, командування противника ще не прийняло кінцевого рішення де саме їх використовувати - на Криврізському, або Запорізському напрямку), а також сили та засоби 106-ї пдд пдв зс рф.

- Противник продовжує поповнювати запаси своїх ОВТ та боєприпасів за рахунок Білорусі. У перших числах серпня ц.р. на залізничній станції “Брянск-2” був зафіксований ешелон з БП (25 вагонів), що прибули із залізничної станції “Орша” (Вітебська обл., Білорусь). Крім того, із залізничної станції “Гомель” через станцію “Клинці” (Брянська обл.) до “Гуково” (Ростовська обл.) прослідував ешелон з БП (30 вагонів) та ще один ешелон із ОВТ (30 платформ).

  Загалом, військово-політичне керівництво Білорусі планує зняти з довготривалого зберігання близько 12 тисяч тон боєприпасів для переміщення на теріторію рф (за попередніми даними, до 1061-го ЦМТЗ ПІвденого ВО (м. Новочеркаськ).

  Не думаю, що ця "расконсервація" білоруських боєприпасів та їх перекидання саме у "зону відповідальності" південого ВО зс рф саме зараз є якимось випадковим "соУпадением".

- Судячи зі всього, розгорнуте командуванням військ противника, в Півдній операційній зоні, потужне угрупування військ східного во досягне стану оперативної готовності десь між 8-10.08.2022р. Думаю, саме з цього моменту слід почати очікувати якихось "різких стрибків та рухів" противника на трьох можливих напрямках його активних дій - Миколаївському, Криворізсько - Нікопольскому та Запорізському...

- Ведення бойових дій на Харьківському та Слов'янському (з півночі) операційних напрямках, треба розуміти, буде відтепер виключною справою військ західного та центрального воєних округів зс рф. Введення у бій у смузі дій угрупування "Восток" до 8-и БТГр 150-ї мсд 8-ї ЗВА, а також розгортання на Донецькому напрямку польового КП 8-ї ЗВА південого во, свідчать про те, що "лінія розподілу повоноважень", скоріше за все, пройде по Сіверському Донцю...