"Війна має потворне обличчя" - Олена Кудренко

"Війна має потворне обличчя" - Олена Кудренко

Мешканців Курщини, які тепер типу "біженці" (в результаті власної СВО) розселять на базах відпочинку від нашого Бердянська до нашої Кирилівки (прим. Окуповані і Бердянськ і Кирилівка, якщо хтось не знає, селять окупанти). І я не уявляю, як власникам тих готелів будуть платити стільки, скільки вони звикли заробляти за номер до війни. Або кинуть якісь дрібні гроші, або нічого не кинуть. А поки ці "біженці" будуть таким чином "відпочивати" - їх будинки вдома обчистять власні сусіди-мародери.

Взагалі ж війна має потворне обличчя. Хто мав щось - втрачає все. Хто не мав нічого - обживається чужим майном. В загальному плані росіяни не ростуть ні у власних очах, ні в очах світу - як це зробили українці. Ні тобі волонтерської спільноти, ні емпатії. Так, на словах можна кидати у простір "Ма-асква с вамі", але по факту випливай з цієї каші самотужки - телевізор же каже, що все в порядку , все під контролем. Тільки не додають - під чиїм.

І може так статися, що наш Москальов (влучно для комендатури Курської області) виявиться надійнішим керівником для цих рабів, ніж їх власна влада.

Вони вже в мінусі по вирощуванню пшениці, доречі. Десь більша прірва, десь в маленькому плюсі, але в середньому по вирощуванню пшениці Росія вже в мінус 1%. Якби такі тенденції були за всіма напрямками виробництва продуктів (може вони вже є, ще не цікавилася) - то прожити під українцями на Курщині було би ситніше. Бо росіянин таке створіння - буде чути, що він винен, навіть якщо цивільний, все одно вони винні перед нами - але умовні блини з лопати братиме. Що у своїх, що у наших.