"Війна, на жаль, шоу для всіх, хто не на війні" - Марк Гордиенко

"Війна, на жаль, шоу для всіх, хто не на війні" - Марк Гордиенко

Наш найвеличніший зараз активно генерує несусвітню хєрню. Складно читати його заяви і заяви його обслуги, бо інакше тих людей назвати не можна. Якщо виходити, що вони - спеціалісти по шоу, і шоу - це єдине, що вони можуть робити краще, аніж все інше, то варто розуміти, що шоу закінчилось.

Це на початках ми були блокбастером у прямому ефірі для всього світу. Бо війна, на жаль, шоу для всіх, хто не на війні.

Коли почалась і потрібна планова, тяжка робота, все сталось, як сталось - не оптимістично.

Ось, прочитайте, людина пише толкові речі. Текст Роман Гасько:

"Слона треба їсти частинами. І наразі, ми - тупий, неповороткий, розслаблений слон. Або історія про те, як повільно пройобувати міста і села, і нічому не навчитись.

У нас зараз усі реально йобнулись на дронах. І вдома збирають, і РЕБами бавляться. Ну прямо «Пригоди електроніка. Юкрейніан едішн.» Ще частина народу оргазмує на усякі вундервафлі. То дрочили на Бредлі і Абрамси, зараз чекають чудо з небес F-16.

В той же час, на цій війні, ми вже втратили 2 хвилі, найкращої в історії війн, піхоти:

• Контрачі і АТОшники в 2022-му.

• Вмотивовані мобілізовані в 2023-му.

Більше, ні перших ні других воїнів такої якості у нас НІКОЛИ не буде! Рекрутинг мені в гланди.

Але зараз не про те. А про грішну землю, в буквальному сенсі.

Коли ми звільняли території в 2022-му, то усі охуївали від інженерки ворога. Бліндажі у два поверхи, окопи в кращих традиціях Першої світової, доти і капоніри, закопані в землю кунги і контейнери. І все це обшито деревом, з дверями на завісах, сходами і усякими переходами. Були навіть підземні сауни і т.д. А збудовано воно було фактично на лінії фронту і за лічені тижні і місяці.

Коли сталась «фортеця Бахмут» (серед військових більш відома, як їб&чий Бахмут), усі хто хоч якось з тим проклятим місцем був повʼязаний, сходились на одному: в значній мірі ми проїбали Бахмут через інженерку (з березня 2022-го до січня 2023-го був майже рік пройобаного часу). І там де мав бути бетон і трактори, чомусь вирішили, що вистачить штикової лопати і людських рук. Не вистачило.

Але падіння Бахмута мало б стати уроком. Мало б! Але якось не стало.

Бо після цього, почався «славнозвісний, широкоанонсований контрнаступ літа 2023». Про дану сторінку війни ще буде багато сказано, але тут ми вперлись в інженерку ворога. І не на висотах, не в урбанізованому просторі, а серед безкраїх степів українського півдня. І як? Прорвали? Ну ви, напевно, в курсі.

Коли ми оцінюємо час, який був у росіян на підготовку і місце розташування, а потім міняємо сторони місцями - то картина дуже сумна. Бо у нас, або бетону б не підвезли, або дошка закінчилась, або трактор зламався, та й взагалі нахуй будувати ті укріплення, якщо ми плануємо йти звільняти Крим?!

І от, зараз, оскільки ми продовжуємо бути тупим неповоротким слоном, від нас відтяпують черговий шматок - Авдіївку. Те, що її візьмуть росіяни, викликає сумніви хіба у коматозника, який лежить під ШВЛом десь з 2021-го року.

Але що далі? Чи готова лінія оборони за Авдіївкою?! Як там справи з облаштуванням позицій на підступах до Курахового, Костянтинівки і Покровська?

Якщо викопані тракторами рови сирої землі - це і є облаштуванням ліній оборони у розумінні керівництва держави, тоді це ситуйовина взагалі не заїбісь. Ну і одразу раджу шукати ще тих йобнутих і відважних піхотинців, які в сирих необладнаних канавах будуть тримати оборону. Ще й в еру FPV. От незадача.

І ми знову повертаємось до інженерного облаштування ліній оборони і ресурсів, які на те виділяються.

Тут відповідальність на 100% на тому, що ми називаємо Держава, бо армія дуже обмежена в можливості на щось вплинути. Навіть у розпиздованому, прифронтовому Лимані, минулої зими, наші військові, для укріплень, мусіли погоджувати вирубку дерев в тих чи інших місцях з місцевими адміністраціями і усякими уйобками. Тобто, ви зрозуміли?!

Електрики нема, газу нема, пів міста побито нахрін, ворог за 20 км від міста, але сосну в лісі просто так рубати не можна. Це українська війна, малята.