"Війна змусить вивчити уроки?" - Віталій Гайдукевич

"Війна змусить вивчити уроки?" - Віталій Гайдукевич

- От як Микола співав, світла була людина, як правду-матку смалив…

- Ти здурів, він був на всю голову за Януковича. П о с т і й н о! Типовий малорос для простих людей, тусив на проросійських телеканалах…

- Та шо ти починаєш…

- Бля…

-------------------------------

- Ох, яка пані Зоряна Патріотовна націоналістка шалена, як розпікає цих олігархів, як жорстко за українське…

- Смієшся? Зоряна Патріотовна в комуністи вступила тоді, коли усі звідти тікали! Ну думай же головою, це Ле Пен кишенькового масштабу – шукай, кому вигідно…

- Та шо ти починаєш…

- Бля…

-------------------------------

- Ох, який Олекса розумний, вміє пояснити, розповісти, заспокойти. І патріот такий, пам’ятаю ще як на Майдані говорив про краплю в теплому океані… А тут як з телевізора говорить, то і не так страшно.

- Бляха, ти геть рибка гупі?! Він із Дугіним тусив, Д у г і н и м, курва! Ти ж послухай його зневагу до українського і як він окропом ссить від російської культури! Як цього можна не пам’ятати?!

- Ой, та шо ти починаєш, це інше…

- Бля…

--------------------------------

- Ух, бачив останній блог Степана? Ну цей, шо так по галицькому балака, в окулярха, молодий такий, але страх розумний…

- Ага, це ти про персонажа, який медведчуковські наративи загортав в красивий папірчик?

- Ой, ти не розумієш… Може й було, але ж люди міняються

- Бля…

--------------------------------

- Ух, як Семен тому британцю врізав? А як в прапор гарно загорнувся, а чуба бачив? Добре, що в Україні є така гордість…

- Еммм… тобто шо особа у московського фсбшного попа тусить – норм? Те, що в нього скрізь «Слава Богу», Росія не називається ворогом і злом – норм? Те, що він от позавчора був в образі вітязя-русича, а зараз в шароварах – не бентежить?

- Та до чого тут це, він просто спортсмен, кожен може помилятися.

- Бля…

---------------------------------

- От, бачиш, не усі росіяни однакові, є й ті, що за нас. Нам важливо їх підтримати, бо зміни в Росії почнуться, якщо ми їм допоможемо, прихистимо.

- Ти, геть овоч! Та відкрий же книжку – не існує хороших росіян, пошкреби російського ліберала і знайдеш шовініста! Ну невже так важко ПАМ’ЯТАТИ і не наступати на граблі?

- Ти не розумієш…

- Бля…

----------------------------------

- Ух Марічка крута. Ти диви яка волонтерка, скільки грошей зібрала, ше троха і авіаносця купить для ЗСУ. А ти чув як говорить? Тож молода ще, а мудра, от воно покоління, що прийде в політику і буде для людей…

- …і тебе геть не дивує, що Марічку з усіх боків з кожної праски підсвічують, і в ОПі Марічку пригортають? От усіх іміджевих конкурентів бояться, крім пса Патрона, а Марічку не бояться. Нє? В тебе не виникає питання, чого так?

- А що такого?

- Аааааааааа!!!!!

Усі імена вигадані, співпадіння випадкові.


Сьогодні ранком одна розумна людина в ФБ написала, що «інститут репутації» це для українців переважно пташина мова. Маси людей звикли не пам’ятати, що було от тільки нещодавно. Ні, вони добре переказують те, що їм транслюють з телевізора різні технологи і вкладають в голови усі ці Миколи, Зоряни Патріотовни, Олекси, Степани, Марічки. А так, щоб самим пам’ятати, осмислювати і робити висновки – ніт.

Про те, щоб на рівні рефлексу була вимога «друже, ти спершу попроси вибачення за ту люту х*ню, що ти ніс в простір… ти спершу продемонструй стабільність правильних дій і слів… ти спершу доведи, що ти таки зробив висновки і змінився, а потім я подумаю чи вартий ти довіри. Але навіть потім я буду перевіряти, а не сліпо вірити…». Ні.

Критичність мислення?

Війна змусить вивчити уроки?

Суспільство стає якісно іншим?

«Тату, це фантастика…» (с)