Військовим заборонили використовувати гаджети у зоні АТО

Військовим заборонили використовувати гаджети у зоні АТО

Верховна Рада України не підтримала у другому читанні законопроект № 2154 "Про внесення змін до закону України "Про Статут внутрішньої служби Збройних сил України" щодо використання персональних пристроїв безпроводового доступу"

За відповідне рішення проголосували лише 141 нардеп з 226 мінімально необхідних, передає Еспресо.TV.

Пропозицію відправити цей законопроект на повторне друге читання підтримали лише 163 парламентарі. Таким чином законопроект вважається відхиленим.

Законопроект №2154 прописує чіткий алгоритм вилучення і повернення батарей з особистих засобів зв'язку, та має надати право командирам відповідних військових частин забороняти дзвінки з мобільних, у разі потенційної загрози чи небезпеки.

"Зокрема, законопроектом передбачається надання права військовослужбовцям ЗС України використовувати особисті пристрої безпроводового доступу до телекомунікаційних мереж тільки моделей із з’ємною батарею живлення лише з дозволу командиру підрозділу або під час звільнення з розташування військової частини", - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Також законопроектом визначається необхідність за можливістю виділення зони для використання персональних пристроїв безпроводового доступу у місці розташування підрозділу, що визначається командиром такого підрозділу.

Така зона має бути розташована не менш як в 300 метрах від краю місця розташування підрозділу та забезпечена відповідним контролем та охороною.