"ВІЙСЬКОВИМ ЗАМІНЯТЬ ЗНАКИ РОЗРІЗНЕННЯ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ВІЙСЬКОВИМ ЗАМІНЯТЬ ЗНАКИ РОЗРІЗНЕННЯ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

З кількох джерел вчора прийшла новина про те, що міністр оборони Таран вирішив поміняти знаки розрізнення військових, впроваджені за президента Порошенка. Про повернення милих совкофілам погон а-ля брежнєвська армія ніби не йдеться – хочуть ромби на погонах замінити зірками. Бо бачте, ромби совкофілам нагадують погони Вермахту. Що на це можна сказати?

По-перше, знаки розрізнення в кожної армії світу свої і орієнтуватися на когось тут – лицемірство або меншовартість. На прапорі ВПС Фінляндії ще й зараз розміщена свастика – фіни з цього приводу не комплексують. По-друге, ромби на погонах існують в сучасному Бундесвері, хоча нацистські символи в Німеччині заборонені набагато суворіше, ніж і нацистські і більшовицькі у нас. По-третє, сучасні ромби на наших погонах мають цілковито чіткий історичний прототип – погони війська Української держави часів гетьмана Скоропадского. Саме в цих погонах Дієва армія УНР вступила в бій з більшовиками – із зірками на шапках. Союзниками більшовиків на початку тої війни (під час боїв за Харків, наприклад) виступили як раз таки німці – гарнізони, що купилися на обіцянку більшовиків виїхати до Німеччини морем через територію більшовиків.

Очевидно, справа не в схожості ромбів на щось. Справа у дрімучому совку який панує в головах ЗЕкоманди. Цей совок в черепах штовхає їх на дії, що характеризуються простим словом – реванш.

Нескладно здогадатися, що ромби на погонах – лише перший крок. Далі повернуть чорні берети морпіхам – а чо, у Польщі вони й зараз чорні. Далі повернуть блакитні берети у ДШВ – а чо, саме в них визволяли Слов’янськ. Далі почнуть міняти парадний однострій, бо він є реплікою однострою ДА УНР – а причину знайдуть. А далі…

Я просто нагадаю, ПЕРШЕ що зробила ЗЕкоманда дорвавшись до влади – вона спробувала відмінити військовий парад на День Незалежності. Мені уже цікаво, а вітання «Слава Україні – Героям слава» з армії приберуть? Замінять на щось нейтральне? А тризуби на головних уборах?

Все це назвуть лагідно – примирення країни. У нас зараз повсякчас говорять про примирення і цінність людського життя, коли треба приховати банальні поступки ворогу. І зраду. Хоча чому дивуватися? Ця нація прибрала від влади державників і замінили їх просто хорошими хлопцями.

Хіба такі нації гідні своєї символіки?

Дмитро "Калинчук" Вовнянко