Військовослужбовці повинні мати вищі зарплати - Петро Порошенко

Військовослужбовці повинні мати вищі зарплати - Петро Порошенко

Один з головних пріоритетів зараз це підвищення зарплат військовослужбовців, в першу чергу тих, хто йде на контрактну службу. .

Про це заявив президент Петро Порошенко на засіданні РНБО України, присвяченому питанню фінансування сектора оборони і безпеки в майбутньому році, передає gazeta.ua.

"В умовах необхідності проведення демобілізації значна частина може бути залучена до лав Збройних Сил на контрактну основу", - сказав він.

Також пріоритетами у фінансуванні визнано проведення інтенсивної бойової підготовки, реалізація державного оборонного замовлення, розширення можливості розвідувальних органів, посилення контррозвідувального захисту, боротьба з тероризмом і диверсійною діяльністю, облаштування і забезпечення захисту державного кордону України, модернізація морської охорони.

За словами Порошенка, значно підвищити ефективність використання коштів вдалося, зокрема, завдяки діяльності волонтерського десанту в Міноборони, створенню офісу реформ, переходу на електронні торги, звільненню ряду посадових осіб за підозрою в корупції.

"У наступному році, як в цьому, і в минулому, ми будемо комбінувати військові зусилля з дипломатичними і обов'язково переможемо... На нашій території знаходиться ворог. Ми повинні зробити все можливе, щоб звільнити українську землю. І ще раз наголошую на тому, що за ці півтора року ми підняли боєздатність української армії на рівень однієї з найкращих на континенті", - підкреслив Порошенко.