"Вагнергейт. Зрада чи мудре рішення Президента?" - Эдуард Кучменко

"Вагнергейт. Зрада чи мудре рішення Президента?" - Эдуард Кучменко

В суспільстві не стухає скандал щодо ситуації зі затриманням Вагнеровців. Є аргументи Президента, що операція могла поставити під загрозу життя мирних пасажирів літака і репутацію держави. Давайте змоделюємо варіанти розвитку подій. Одразу відкинемо варіант, що після посадки в Україні Вагнеровці вбивають всіх пасажирів і закінчують життя груповим самогубством.

1. Літак сажають в Українському аеропорту з технічних причин, участь наших розвідників на цьому етапі довести неможливо, терористи захоплюють літак. Після тривалих переговорів із залученням Турецьких спецслужб бойовики здаються і предстають перед Українським або Турецьким судом, а згодом і в Гаазі. Перемога України. Наслідки – нові санкції для Росії.

2. Терористи захоплюють літак. У результаті переговорів їм дозволяють виліт. Куди вони полетять? Відповідь очевидна. У ЛДНР (я не впевнений що там залишились посадкові смуги здатні приймати літаки такого класу) або Росію, що для світового співтовариства одне і теж. Путін в цьому випадку має 10 раз подумати приймати літак чи ні.

Припустимо, що літак сідає десь в Ростові. Терористів заарештовують, Ердоган просто вимушений тиснути на Росію щоб вона видала злочинців, які скоїли теракт на території Туреччини. Путін звичайно їх не віддає і як результат світовий скандал. Росія – країна посібник терористів. Вагнеровців в обличчя знає весь світ. Результат – нові санкції проти Росії, Путін не рукопожатий у цивілізованому світі. Перемога України.

Висновки робіть самі, що це було зрада чи мудре рішення Президента.