"ВАМ ВОВУ НЕ ШКОДА?" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ВАМ ВОВУ НЕ ШКОДА?" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Прибічники кандидата Зеленського критику щодо свого кумира сприймають украй болісно. Тому я не буду згадувати про доведений вже зв'язок Зеленського з Коломойським, про російський бізнес Зеленського, про те що він так і не спромігся досі опанувати українську мову, про те що всю свою кар'єру Зеленський працював на проросійські політичні проекти – СДПУ(О) та Партію Регіонів. Залишимо за кадром і те, що реальний Зеленський, на відміну від учителя Голобородька їздить на джипі з охороною, грубіянить журналістам і постійно бреше.

Бог з ним. Не будемо про це. Хай Зеленський буде творцем прибуткового проекту який він створив сам, і так – балотуватися в президенти він цілковито має право. Але.

Хлопці і дівчата. От ви ж за Зеленського голосувати хочете НЕ тому, що вам у такий спосіб поприкалуватися кортить? Ви ж сподівається, що Зеленський протягом п'яти років завершить війну, зробить ваше життя заможним, країну – правовою, а українців – задоволеними. Так?

А тепер скажіть, що ви робитимете, якщо всього цього не станеться? Що ви робитимете, якщо під керівництвом Зеленського краще вам не стане – стане лише гірше?

Ви запитаєте, звідки в мене такий песимізм? Та просто все. Домовитися з Росією про мир можна лище за одної умови – визнати Крим російським і припинити рух в ЄС і НАТО. Москва війну розпочала аби залишити нас у зоні свого впливу. Зробити українців заможним можна лише піднявши середню продуктивність праці українців від нинішніх $ 2 на годину до $60 як у Німеччині. А з людьми звиклими працювати «на відчепися» це реально лише шляхом нудної повільної еволюції (диктатуру, прохання не пропонувати). Правової держави ви не створите, не змінивши світогляд українських правоохоронців і суддів. Наразі в нас серед суддів некомплект у 20% - на таку з/п за умови постійного контролю з боку активістів усіх калібрів, працювати суддями люди просто не хочуть. А стимулювати правоохоронців і суддів грішми – не вийде, бо знову таки, середня продуктивність праці українця $2 на годину, а не $60 як у німців і поліпшиться цей результат ще не скоро. Немає бюджет таких коштів.

Крім того. Я чув про випадок зустрічі кандидата Зеленського з іноземними послами – і ніхто не розповів про ту зустріч нічого гарного. Я не знаю про жодну робочу зустріч Зеленського з міністрами. Я не бачу в оточенні Зеленського професійних фінансистів, дипломатів, юристів-міжнародників. З ким він збирається керувати країною? З групою просто «хороших хлопців»? А можна мені дізнатися чим ці «хороші хлопці» керували раніше, аби скласти про них бодай якусь думку?

Що мусить, всупереч всьому моєму житловому досвіду, переконати мене в тому, що команда «хороших хлопців» ім. Зеленського не нагадуватиме дітлахів за штурвалом летящого АН-124 «Руслан»?

Ви знаєте, в Україні уже був президент, якого так підтримували, так любили, і такі надії покладали, що вийшли на масові протести. Звали того президента Віктор Ющенко. Про нього пісні писали. За нього на Майданах мерзли. За нього... А пам'ятаєте чим Ющенко завершив? Як уся країна травила про нього анекдоти? Як з нього знущалася преса? Всі ці «Миздобул» в «Балогані»?

Дивлячись зараз на Зеленського, я не те що переконаний, я вже бачу як ті хто зараз пристрастно його підтримує, буквально за півроку заходяться повторювати те, що зараз говорять противники Зеленського – про російський бізнес, про зв'язок з Коломойським, про офшори, про звичку брехати, про джипи з охороною...

Любимець публіки і кумир молоді перетвориться на об'єкт спільної ненависті. Лютої ненависті. І ті хто зараз його щиро підтримує – самі вийдуть на Майдани, аби вимагати його відставки – вимагати зло, глузливо і зневажливо. Глумливо пригадуючи всі його вади і недоліки.

Вам точно це треба? Слухайте, вам Вову не шкода?

Дмитро "Калинчук" Вовнянко