"Вчіться нарешті думати головою і не модними трендами!" - Павло Вернівский

"Вчіться нарешті думати головою і не модними трендами!" - Павло Вернівский

Ото читаю деякі коментарі і дивуюсь.

«А чого ці технології так довго пилюкою припадали і раніше були не цікавими ринку»???

Знаю, багато хто не цікавився історіями технологій, а роблю це давно бо чомусь всі задають ідентичні питання. Тому давайте відкрию вам Америку. Перший електромобіль з’явився в 19 ст. Нагадайте плз коли ним зацікавились? Перші комп’ютери в Другу світову, але до появи Макінтоша ринок тими теж не дуже цікавився. Перший прототип безпілотного авто у 80-х і до речі, це був результат невдалих державних інвестицій в штучний інтелект! І пройде ще декілька десятків років поки ним зацікавитися ринок.

Йдемо далі. В кожного з вас є смартфон! Так ось! Його поява стала можливою, бо колись уряди розвинених країн інвестували в такі технології як Touchscreen, lithium-ion battery, SIRI, liquid-crystal display, microprocessor, DRAM, micro hard drive, cellular technology, GPS. І деякі з них десятками років, як то й же тачскрін, припадали пилюкою поки не з’явився Стів Джобс!

І ще одне. Колись писав що наша держава не вміє інвестувати в майбутнє. Просто тому що держава це відображення еліти, яка навчилась заробляти гроші на примітивних схемах. А бізнес здебільшого розуміє R&D лише на примітивному рівні «як поєднати одну деталь з іншою». Тому якщо хтось не розуміє як застосувати технологію, то це не значить що її треб відправити на смітник.

Тим більше. Даю 200%. Китайці чи росіяни їх би з радістю прикарманили, якби була така можливість.

Вчіться нарешті думати головою і не модними трендами!