"ВЕРЕЩУК НА КИЇВ ЧХАТИ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ВЕРЕЩУК НА КИЇВ ЧХАТИ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Головна «Мері Поппінс» цих виборів, кандидатка від «Слуги народу» Ірина Верещук у всіх своїх інтерв’ю своє бажання піти в мери столиці пояснює емоційно. Вона, мовляв, так любить Київ, ну от так любить Київ, що от жити вона без Києва не може – тому мусить бути мером, і не турбувати. Це емоційне твердження – брехня від першого до останнього слова. Чому? Все примітивно просто.

Запитайте у шанувальників ЗЕ, чому їхня кандидат Верещук, яка жити не можу без Києва, іде кандидатом в мери, але не йде першим номером виборчого списку від своєї партії? По-закону робити так – можна. Ба-більше. Так робить чимало кандидатів. Наприклад кандидат в мер від «Батьківщини» Олексій Кучеренко обов’язково працюватиме у владі міста Києва – як би ми не ставилися до його політсили. Пан Кучеренко бореться за посаду мера столиці і водночас – очолює список кандидатів у депутати від партії Юлії Тимошенко, тому незалежно від результатів виборів у Київраді він працюватиме. Або приклад ближчий моїм читачам – кандидат у мери Запоріжжя від «ЄвроСолідарності» Валерій Прозапас. Він так само має намір працювати у міськраді Запоріжжя – або депутатом, або мером. Стати мером я йому з усією щирістю бажаю.

А от Ірина Верещук список кандидатів у депутати Київради не очолює. І взагалі в списку її нема. Чому? Це очевидно, тому що коли пані Верещук програє вибори вона хоче лишитися тим ким вона є зараз – народним депутатом Верховної Ради України. Робота у будівлі на Грушевського приваблює її набагато більше ніж робота у будівлі на Хрещатику. А це означає, що всі її розповіді про неймовірну відданість Києву – така сама брехня як і більшість обіцянок тої самої Ірини Верещук – кандидатки в мери міста Рава-Руська. Для пані Верещук боротьба за посаду мера столиці – лише черговий щабель кар’єри. Не більше.

Нащо їй боротьба за посаду мера? Тут інформації – повен інтернет. І про те чия протеже Ірина Верещук. І про те для чого «Слуга народу» висуває Ірину Верещук в мери. Про все це треба говорити і будемо говорити. Але зараз розмова про інше.

Про те що Верещук на Київ чхати.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко