Верховна Рада ухвалила постанову про вшанування героїв АТО

Авторами постанови є Дмитро Тимчук з фракції «Народний фронт» та Марія Матіос з «Блоку Петра Порошенка».
Автори документу рекомендують урядові «організувати системне збирання та поширення інформації про героїчні вчинки учасників АТО, волонтерів та інших громадян, які зробили значний внесок у зміцнення обороноздатності України», повідомляє ipress.ua/.
Уряду рекомендують розробити методичні рекомендації щодо того, як належить представляти анексію Криму Росією та проведення АТО у музейних експозиціях, у шкільних підручниках та в концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді.
 
Кабмін закликали створити та організувати демонстрацію в регіонах України та дипломатичних представництвах України за кордоном виставок доказів російської агресії.
 
Також автори документу рекомендують органам місцевої влади звернутися з пропозицією до трудових колективів, навчальних закладів щодо шефства над українськими воїнами, які брали участь в АТО, а також їхніми родинами, що потребують морально- психологічної, матеріальної або іншої підтримки.
 
Раніше IPress.ua повідомляв, що депутати Верховної Ради ухвалили в першому читанні законопроект №1901, який спрощує отримання громадянства України іноземцями, які захищали територіальну цілісність України на сході країни, беручи участь в антитерористичній операції, або зазнали переслідувань на батьківщині у зв'язку з підтримкою суверенітету України.