"Версія...?" - Карл Волох

"Версія...?" - Карл Волох

Явища нелогічні в моєму раціональному світі, як правило, змушують мене шукати пояснень навіть тоді, коли в мене відверто недостатньо достовірної інформації й мої версії виглядають дуже спекулятивними. Але це ліпше, як на мене, аніж просто «біла пляма».
Одним із цілком незрозумілих мені питань є надзвичайно квола (практично, відсутня) реакція Путіна на активність зеленого РНБО. Ну, не та він людина, щоб дозволити слабшому від себе опоненту (котрого небезпідставно вважає жалюгідним паяцом) давати собі щиглів по носу.
Ми б уже мали відчути на фронті дуже серйозну ескалацію - а її майже немає.
Хтось тут піддасться спокусі приписати цю заслугу вуйкові Джо і страху ВВХ перед новими санкціями. Але не я. Справа в тому, що список гріхів Путіна перед США (і без України) вже надто довгий. А набір інструментів для його покарання вкрай обмежений. Відключення SWIFT - це червона лінія, а до неї залишилося кроків зовсім не багато. І від того, буде на російсько-українському фронті гинути двоє-троє наших вояків на тиждень чи десятеро, суворість американських санкцій (котрі Байден уже пообіцяв застосувати) не залежатиме. У чому ж тоді причина?
Сьогодні Борис Кушнірук оприлюднив список компаній, що останнім часом дивним чином випали зі санкційного списку РНБО (котрий тепер із такою помпою поповнюється щоп‘ятниці). Серед них - підприємства, нахабно вкрадені в нашої держави при анексії Криму (зокрема, Масандра), котрі сьогодні обґрунтовано пов‘язують із друзями Путіна. Звичайно, все це можна легко пояснити банальним хабарництвом, котрим відзначається нинішня правляча команда. Включати в санкційний список і виключати з нього за гроші - легкий і простий бізнес, тим паче, що вся ця діяльність з точки зору юридичної ведеться на грані фолу (чи й за нею). Але це не дає відповіді на попереднє питання. Тому, пропоную інше пояснення.
Вся піар-активність РНБО останніх тижнів, покликана підняти довіру до Зеленського в патріотичному середовищі, в реальності узгоджена з Путіним. Зокрема, і санкції проти Медведчука, котрий уже роки провалює всі завдання Москви попри величезні ресурсі, котрі йому там виділяються. Інші ж заходи РНБО взагалі ніякої суттєвої шкоди Кремлю не завдають. А ось вилучення з-під санкцій колишніх українських держпідприємств - бонус кооперативу «Озеро» цілком відчутний і приємний.
Це, безумовно, лише версія. Але, погодьтеся, цілком логічна