"Весь скотний двір радів цій історії..." - Mason Lemberg

"Весь скотний двір радів цій історії..." - Mason Lemberg

- Хто я? - спитала чорноволоса дівчина обсмоктуючи залишки червоного смоктунця з полуничним смаком

- Задаючи це запитання ти дискредитуєш нашого нашого батька нації - відповів їй чоловік з масним обличчям і загадковим вогником в очах. Нічого не видавало в чоловікові особу специфічну і обізнану якби не цей загадковий вогник в очах, який свідчив про неабияку обізнаність в справах мирських. А ще якась нашивка на футболці з двома фігурами, схожими на зірку, яку мужчина начепив на найбільш видному місці, вище пуза і всім показував, напевне для того щоб Порошенко, який приховує від нас чий Крим, ніколи не здогадався хто цей мужчина. А ще трохи складна пропускна система, проходячи через яку, дівчина подумала що можливо потрапила в бібліотеку, а мужчина з загадковим проблиском в очах, напевне бібліотекар, бо дуже мудрий, прочитав багато книжок.

Неабиякий мозковий штурм дівчини, якого вона не зазнавала з моменту введення капчі при реєстрації в Інстаграмі, був зупинений не менш загадковим бурмотінням мужчини в якому дівчина розчула "В путіна рак, в путіна рак.."... І поки дівчина почала мозковий штурм з приводу того хто такий путін і чому Порошенко їй про це нічого не сказав, мужчина продовжив:

- Скажеш, що ти актриса німецьких фільмів для дорослих, готова приймати з усіх сторін - продовжив мужчина, різко зупинившись, підійшовши до портрета на стіні, впавши на коліна і попросивши в портрета щиросердного пробачення за дискредитацію.

Дівчина не знала напевне хто зображений на портреті, але точно знала що це Порошенко щось замовчує.

- Скажеш що ти Мата Харя - продовжив мужчина піднявшись з колін як матушка-росія, яку так любив його співмешканець.

- Але ж в мене в паспорті закордонному, з з якимись штрих-кодами і відбитками пальців, написано що я Оксана, зніяковіло заперечила дівчина.. Продовживши розмову про те, як вона робила ноготочки спеціально для того, щоб здати відбитки пальців на паспорт.

Після півгодинного діалогу про ноготочки, в якому учасники аргументовану дискусію практично на рівних позиціях, господар кабінету раптово згадав що в нього багато справ державної ваги, перервав розмову про ноготочки і продовжив:

- Ніхто не повинен здогадатися що ти Оксана!!! Кажи всім що ти Мата Харя.

- А як же мій паспорт з ноготочкамі, тьху, з відбитками пальців і всякими кодами?

- Не показуй його нікому, ми видамо тобі посвідчення 1942 року, таке саме як було в Штірліца, на газетному папері, в шкіряній обкладинці з печаттю СССР, ніхто не здогадається що воно недійсне, а ти не Мата Харя.

- Але ж...

- Що іще ? - здивовано запитав мужчина з загадковим проблиском в очах

- В мене мільйон довбойобів-підписників в Інстаграмі, які щодня розглядають за цим прекрасним явищам як я облизую смоктунця з полуничним смаком. Вони ж то знають що я Оксана. Може хтось з цього мільйона ворожий шпіон і злиє ворогу моє справжнє ім'я?

- мужчина з загадковим проблиском в очах, почухав рідку борідку, що було ознакою, що він програє цю інтелектуальну битву, про щось починає здогадуватися, і потребує допомоги залу.

В зал ввійшов розвідник Нестор. Нестор був глибокозаконспірованим розвідником. Це було видно хоча б по тому, що першим ділом Нестор підбіг до портрету загадкового чоловіка, який висів на стіні, ім'я якого старанно приховував Порошенко, розцілував портрета, особливо в області тазу, пообіцяв портрету старанно виконувати всі коаліційні домовленості.

Але розвідниця Мата Харя, зауважила, що під час обіцянок портрету виконувати коаліційні домовленості, розвідник Нестор схрещував пальці, говорив "бе-бе-бе" і тихенько, щоб ніхто не бачив цілував інший портрет на якому розвідниця Мата Харя, прочитала "Путін В.В.". Розвідниця Мата Харя не знала що таке "коаліційні домовленості", хто такий "Путін В.В.", але точно знала що їй про це не розказав Порошенко, а ще подумала що можливо колишній розвідника Нестора робив ноготочкі краще ніж той що висить на стіні. Тому нічого і не сказала про зраду розвідника Нестора мужчині з прозорлівим поглядом і двома зірками вище пуза.

- Дозвольте висловити пропозицію - улесливим голосом сказав розвідник Нестор.

- Дозволяю! - відповів мужчина з загадковим поглядом в очах.

- Пропоную ліквідовувати кожного, хто здогадається що розвідниця Мата Харя є Оксаною, а її документи фальшиві!

- Гарна ідея! - відповів мужчина з загадковим поглядом в очах

.. і вже через 2 дні розвідник Нестор особисто ліквідував ворожого прикордонника, який якимось чином здогадався, що документи Мати Харі на газетному папері з печаткою СССР можуть бути не дійсними. Ще через два дні загадковою смертю помер інстаграм-користувач, який переглядав фотки Мати Харі з смоктунцем з полуничним смаком. Але більше ніхто з мільйона підписників так і не здогадався що розвідниця Мата Харя є Оксаною.

- Кажіть що робити? - запитала Мата Харя мужчину з загадковим поглядом в очах

- Здобувати секретну інформацію! - відповів мужчина

- Скільки у ворога танків, БМП, охмуряйте ворожих генералів - додав мужчина з загадковим поглядом в очах

- Я перепрошую - мовив розвідник Нестор - в нас же для цього є супутник який бачить навіть немите волосся в дівок!

- Так точно... - мужчина з загадковим поглядом в очах знову почухав рідку борідку..

- Тоді яку секретну інформацію я маю здобувати? - запитала Мата Харя

- Ну тоді охмуряйте ворожу агентуру на нашій території!

Після цих слів розвідник Нестор чомусь зблід, притиснувши портрет "Путін В.В." до серця.

Але мужчина з загадковим поглядом в очах різко підбіг до портрета на стіні, впав на коліна і вдруге за день попросив пробачення за дискредитацію Батька нації, який ще минулого тижня казав, що поборов ворожу агентуру всередині країни.

......

...пройшло багато днів.

Достеменно невідомо якими методами розвідниця Мата Харя здобувала секретну інформацію, але повернувшись одного дня в кабінет того бібліотекаря з загадковим вогником в очах, продовживши їхню суперечку про ноготочкі, Мата Харя раптом заявила, що нарешті дізналася чий Крим, хто такий "Путін В.В." і підтвердила версію про рак путіна, здобуту на цей раз агентурними інструментами, які після того чогось свербіли.

- Дякуємо вам, Мата Харя, відповів мужчина погладжуючи масне обличчя. І по його ще більш загадковому погляду, який точно вказував на обізнаність, було видно що він задоволений

- Ось вам орден - мовив мужчина з загадковим поглядом і очах - можете запостили фотку в Інстаграмі. Тільки нікому не кажіть, що ви наш цінний кадр, наша розвідниця, наша Мата Харя. На цей раз кажіть, що ви Оксана.

- Добре - сказала Мата Харя, поспішаючи. Попереду її чекали інтелектуальні дебати на тему "Стимулювання населення".

Весь скотний двір радів цій історії... і тільки феміністки тихо плакали в куточку, мовчки протестуючи проти обєктизації жінок. Хоча на фотках Мати Харі ніде ж не позначено "5-й канал" і що гроші підуть на допомогу ЗСУ.

*******

Присвячується чудовим довбойобам, які почерпнули свої знання про розвідку з фільму про Штірліца і порнухи про Мата Харі з минулого століття. Хоч ні в тому, ні в іншому випадку, в цих фільмах розвідники не виглядали відбитими дегенами)