"Ви бачите як все цікаво стається? " - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Ви бачите як все цікаво стається? " - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Був президент Порошенко. І працювали за Порошенка у міністертвах і відомствах молоді, перспективні прозахідні менеджери. А поруч були активісти і антикорупціонери, які волали що за Порошенка - корупція і тому треба аби владою стали молоді перспективні прозахідні менеджери і нові обличчя.
Чудово. Порошенка прибрали. Молоді перспективні прозахідні менеджери з антикорупціонерами та активістами - залишилися. Разом з новими обличчями вони всі стали владою.
Минуло два роки.
Активісти і антикорупціонери в безкомпромісній боротьбі з корупцією добилися... зростання корупції проти часів Порошенка. Нові обличчя все більше починають нагадувати до болі знайомих Кучму, Януковича й Табачника. А молоді й перспективні прозахідні менеджери...
Один молодий перспективний прем'єр Гончарук - обвалив виробництво і створив бардак в енергетиці. Другий молодий перспективний Мілованов усій країні довів, що він дебіл. Нарешті молодий перспективний Вітренко заговорив про купівлю газу у Росії - про "експорт з країн Азії та купівлю у комерційних постачальників не пов'язаних з Газпромом".
Фокус у тому що НІКОЛИ не було ніякого експорту газу - нам казки розповідали. Були домовленості з Москвою, що газ нам вона рахувала по ціні не свого уренгойського, а туркменського або казахського, яким Газпром забезпечуе власні Сибір і Далекий Схід. Чим ми платили за таку милість - здогадатися не складно. Комерційні постачальники не пов'язані з Газпромом - теж були: Ітера, Єврал Транс Газ, РосУкрЕнерго... Ви пам'ятаєте ці славетні імена? Юлія Тимошенко, Семен Могілевич, Дмитро Фірташ?.. Які бабки там крутилися?!!
От саме це нам зараз і пропонує повернути "молодий, перспективний і прозахідний". Те від чого за Порошенка ми насилу відскіпалися. Передаю щирий привіт полум'яним патріотам України, які мали "питання до Порошенка" і тому голосували за зелених. Задоволені?

Ви за це голосували? За зростання корупції? За зростання тарифів в той час як в Європі ціни на газ упали? За те щоби голова Генштабу в загибелі солдата звингувачував самого солдата? За відновлення торгівлі газом з Росією, за схемами часів Януковича?
Можна по різному ставитися до ролі особистості в історії. Але факт такий, що Франція з Бонапартом - це не Франція з Робеспьєром. Британія з Чьорчилем - це не Британія з Іденом. США з Рейганом - це не США з Обамою. Тож якщо одні й ті самі люди примудряються з Порошенком бути молодими перспективними й прозахідними, а без нього ставати неробами і янучарами, справа не в молодих і прозахідних - справа у Порошенко.
Не зрозуміло? Тоді скажіть самі собі. Ви готові платити за газ Москві чи платити за тарифами Зеленського? Чи може краще повернути Порошенка?