"Ви зловтішаєтеся? А мені не до зловтіхи" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Ви зловтішаєтеся? А мені не до зловтіхи" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Цілий день по мережі тягають статтю з "Вашингтон Пост" про те, що Зеленський не знає як набрати більше людей до лав ЗСУ. У коментах панує зловтіха.

А знаєте, от мені не до зловтіхи. Бо для мене нездатність зелених провести мобілізацію означає, що що мої товарищі на нулі будуть гинути. Просто тому, що там бракує рук. Бо хлопці втомилися і виснажилися. Хлопці потребують поповнення. Поповнення потрібне на позавчора. А його нема.

Для мене нездатність Зеленського провести мобілізацію означає, що я знову буду закушувати губу, дізнавшись що ще один мій курсант - 200. Бо не було прикриття. Бо нікому було прикиривати. Або це буде означати, що підготовлених мною пілотів БПЛА будуть переводити в піхоту, бо безпілотників нема а люди потрібні. Таке й так скрізь і поруч.

Зеленський нездатний провести мобілізацію - значить останні соки будуть витискати з нас. З тих кого іти захищати Україну умовляти було не треба. Ми самі пішли - без умовлянь.

Легко зловтішатися, сидячи у тилу. Легко просторікувати якою мають бути ЗСУ аби люди хотіли туди іти (спойлер - не захочуть, практично всі хто бодай якось хотіли - вже серед нас). Легко просторікувати. А нам що робити? Де взяти сил? Як розірватися натроє?

Немає людей. Головкома якому ми вірили замінили на генерала з якого глузують - я це постійно чую. Потрібне поповнення - а його нема.

Ви зловтішаєтеся? А мені не до зловтіхи.