"Вибір є. Часу майже немає" - Борислав Береза

"Вибір є. Часу майже немає" - Борислав Береза

Зеленський готується до переговорів, - пише El Pais

Видання пише, що війна в Україні досягає вирішального моменту за 5 тижнів до президентських виборів у США, коли на карту поставлено майбутнє постачання зброї, фінансової допомоги та дипломатичної підтримки. Зеленський обрав цей момент для представлення свого мирного плану з метою підготовки до найгіршого – президентства Трампа. У той же час він сподівається, що у разі перемоги Харріс, це допоможе якнайшвидше покласти край війні.

Журналісти стверджують, що "Україна досягає межі своїх потужностей і стикається із серйозними проблемами в енергетиці напередодні зими. Моральний дух громадян починає слабшати. Зовнішній тиск для переговорів зростає".

Щоб сісти за стіл переговорів, Україні потрібно "щось змінити правила гри, щоб РФ уклала мир". Це було метою вторгнення в Курську область, проте воно принесло мало користі, якщо йдеться про негайне залучення Путіна до переговорного процесу. Тепер Україна пропонує показати силу: просить союзників дозволити удари по РФ ракетами великої дальності. Крім того, Зеленський вимагає гарантії військових поставок та фінансової допомоги, а також підтримки з боку НАТО.

Ця та інші подібні статті у західних ЗМІ були передбачувані. Після заяви президента Чехії Петра Павла мене не дивують такі статті, тому що вони лише доповнюють загальну картину. Але Зеленському час обрати для себе справді варіант і заявити про нього - він визнає те, що не може нічого зробити і йде на перемовини або він розуміючи, що не може нічого зробити самостійно або зі своїми 5-6 успішними менеджерами, кличе тих, хто це може приймати рішення, досягати результату та вести комунікації з західними лідерами і тоді Україна далі бореться, але вже по справжньому, а не як зараз, коли одні воюють, а інші сидять на схемах. Вибір є. Часу майже немає.