"Вибачте, але я вам зраду приніс" - Борислав Береза

"Вибачте, але я вам зраду приніс" - Борислав Береза

Хоча не лише зраду, а й байдужість можновладців. Про що мова? Про те, що з 1 жовтня жінки, які отримали одну із 14 спеціальностей, визначених наказом Міністерства оборони України №313, мають стати на військовий облік та... вони не зможуть виїжджати за кордон під час воєнного стану, як і чоловіки. І ВР не хоче змінити ситуацію.

Я поспілкувався з заступником міністра оборони та з Генштабом і вони висловили свою позицію:

1. В Україні є закон, який регламентує взяття жінок на облік. Це Закон України Про військовий обов'язок і військову службу.

2. Міноборони та Генштаб ЗСУ не бачать потреби у негайному запровадженні цього положення, яке прописано в законі в пункті 11 ст 1.

3. Міноборони та Генштаб не мають можливості приймати закони, але їх юристи запропонували зміни до діючього закону, за які давно повинна була проголосувати наша найефективніша Верховна Рада.

4. Але нардепи з більшості - "Слуга народа", "За Майбутнє", уламки ОПЗЖ та "Довіра" готові голосувати за закони проти свободи слова та за перенаправлення грошей з армії на дороги, але цим питанням не перейнялися.

5. В Мінобороні та Генштабі мають надію, що нардепи пригадають про свої обов'язки та проголосують до 1 жовтн за зміни, які зробить взяття жінок на облік добровільним та не буде створювати проблеми українкам.

6. Якщо народні депутати з більшості і далі будут зволікати з прийняттям закону, то отримають негатив. Бо Міноборони з Генштабом ПОВИННІ будуть виконувати закон. Вони не нардепи та не можуть ігнорувати закони України.

Залишилося зачекати, чи відреагують слуги на це. Сподіваюся, що здоровий глузд переможе. Хоча багатьом з них важко від шкурняків відволіктися. Було б інакше, то ми вже побачили б законопроект від Арахамії, Трухіна, Гетманцева, Клочко, Тищенко, Юрченко, Арістова та інших, хто повинен опікувався такими питаннями і мені б було не потрібно писати цей пост. А може опозиція ініціює? Хоча без голосів більшості ці правки не прийняти. Тож чекаємо на реакцію слуг і на те, чи зможуть вони примусити себе зайнятися цим питанням. Час пішов.