Вибори в Україні: до списку спостерігачів ОБСЄ включили росіян, - ЗМІ

Вибори в Україні: до списку спостерігачів ОБСЄ включили росіян, - ЗМІ

Бюро демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ запропонувало включити двох громадян РФ до складу місії зі спостереження за виборами президента України 31 березня 2019 року

"Бюро демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ включило до списку довгострокових спостерігачів місії зі спостереження за виборами двох громадян РФ, незважаючи на те, що МЗС України повідомляло у запрошенні щодо участі в спостереженні, що не прийматиме заявки про реєстрацію спостерігачів від країни-агресора та окупанта", - сказав співрозмовник.

Він додав, що ніде в зобов’язаннях ОБСЄ не зазначено, що для участі у місії БДІПЛ із спостереження за виборами мають бути обов’язково запрошені представники від усіх держав-учасниць Організації.

"У параграфі 8 Копенгагенського документу ОБСЄ передбачено, що запрошення спостерігачів від країн-учасниць Організації відбувається в тій мірі, в якій це допускається законодавством. Оскільки законодавством України Росія визнана як держава-агресор та окупант, то цілком логічною та правовою є позиція України щодо відмови у реєстрації громадян РФ спостерігачами на виборах в Україні", - зазначив співрозмовник.