"Викрадення" - Тарас Чорновіл

"Викрадення" - Тарас Чорновіл

Коли зовсім недавно поширив інформацію від Олег Ельцов про те, що суддю Чауса таки реально викрали, і зробили це українські силовики після наради в ОПі Зеленського та в інтересах зам. голови цієї ОПи Смірнова, почувався трохи непевно. Бо це ж було таке дно й безрозсудство, в яке навіть вірити не хотілося Тоді опублікував лише через особисту довіру до Єльцова.
Зараз це вже навіть не версія, це факт. І він обростає деталями. Вже встановлені всі 10 учасників викрадення. Переважно це офіцери ГУР. Вони ж за РФією не стежать, про загрози нас західні сусіди інформують. Зате уже стали займатися відвертим бандитизмом на замовлення влади...


Встановлено й кому належав автомобіль, у багажнику якого зв'язаного та приспаного корупціонера Чауса перевозили через кордон. Це авто нашого воєнного аташе. Маємо не лише дипломатичний скандал, але й засвітку агента ГУР у Молдові. А в нас там колосальне поле роботи - з Кишинева треба відстежувати всю інформацію про поведінку рашистської армії в Придністров'ї, бо це питання національної безпеки й маркер воєнниї загроз. Але воєнний аташе, як і наша розвідка більше цим не займаються. Вони змушені виконувати гангстерські завдання зелених владоможців. Точно знаю, що до провалу з Чаусом вони мали наказ зібрати досьє про всіх політиків і бізнесменів Молдови, з якими мав контакти Петро Порошенко.
Кожен раз, коли чуєте від якоїсь ботоферми щось викривальне про тамтешнього Плахотнюка чи його соратників, а в кінці фото, де Порошенко стоїть поряд, або якийсь масний натяк на їхню гіпотетичну співпрацю, знайте: цю чергову філіпку готувала наша розвідка, у якої просто не залишилося часу, щоб стежити за ворожою армією в Придністров'ї.
Ну й на останок. Пригадуєте, як рекламували приїзд Майї Санду в Київ, як розказували про нашу дипломатичну активність і досягнення зєпрідєнта? Тема закрита. Санду пробувала терміново додзвонитися до Зеленського. Він заховався під стіл і від розмови втік. Ми втрачаємо союзника в загрозливому регіоні, втрачаємо оперативні й агентурні можливості. Більше з території Молдови наша розвідка не зможе стежити за Придністров'ям. А ще добавте позицію Румунії, яка якось в одну мить на цьому тижні перестала бути дружньою країною та заговорила мовою ультиматумів. Це чмо про НАТО щось заговорило? Вітаю. Він добавив ще один голос проти...
Узагалі, те що відбулося - це навіть просто оцінити ще не легко. А мотиви? Примітивне жлобство одного з чиновників ОПи, який хоче стати генпрокурорм... А Чаус для нього проблемний свідок. І старшиє таваріщі вирішили підсобити..