ВИКРАСТИ ЧАУСА, ВРЯТУВАТИ СМІРНОВА, ЗГАНЬБИТИ КРАЇНУ

ВИКРАСТИ ЧАУСА, ВРЯТУВАТИ СМІРНОВА, ЗГАНЬБИТИ КРАЇНУ

Як повідомив двоюрідний племінник майора Миколи Мельниченка, який працює в офісі Президента, минулого тижня там відбулася нарада за участі голови Офісу Андрія Єрмака, його заступника, що курує силовий блок Андрія Смірнова та шефа Зовнішньої розвідки Валерія Кондратюка. Зеленський нараду прогуляв, але його проінформували про ухвалене рішення.
Одразу після цього в Кишиневі сталося дивне викрадення екс-судді, якого підозрюють у отриманні 150 тис.дол. Миколи Чауса, що втік з Батьківщини й нині судиться у Молдові за отримання статусу політбіженця. За словами адвоката Чауса, у квітні очікувалися засідання, які б легалізували його клієнта в Молдові. Не чекаючи цієї прикрої події, на Банковій вирішили діяти на випередження й тупо викрали біженця-хабарника.
Когось здивує така прискіплива увага влади до рядового негідника. Але, таким він виглядає лише на погляд необізнаної людини. Справа в тім, що нинішній заступник Голови Офісу Президента Андрій Смірнов, що курує силові структури й надає матєрно-процесуальні вказівки шефу ДБР, розглядається як кандидатура на посаду чергового Генпрокурора України. Але за матеріалами справи, яку нині розслідує НАБУ, саме Смірнов особисто відповідав за переховування в Києві й втечу за кордон судді Чауса, який не став чекати на зняття з нього недоторканності й накивав п’ятами. Уявляєте, якби той Чаус отримав статус біженця й розв’язав язика: ну який тоді зі Смірнова генеральний прокурор? І який гучний ляпас отримав би офіс Президента?.. Й все це – в очікуванні фільму-розслідування «Белінгкет» про ганебну вагнерівську історію за участі Єрмака. Аби цього не допустити, в ОП вирішили іти ва-банк… й вляпалися в черговий міжнародний скандал.
Молдовани вже відреагували: президент Маю Санду вимагає від власних силовиків ретельного розслідування, а згодом міністр внутрішніх справ Молдови доповідає: викрадачі зі здобиччю вже в Україні, затримано їхнього посіпаку, також виявлене листування викрадачів … українською мовою. А от за повагу до державної мови у перебігу закордонних спецоперацій – окрема шана голові Зовнішньої розвідки Валерію Кондратюку. Пропоную вручити йому та учасникам викрадення державні нагороди!
Молдовська поліція спіймала одного з викрадачів, а ще зафіксувала переписку між ними й телефонні розмови, які велися українською мовою. У компанії Чауса та його охоронців українська ще екзотичніша за китайську. Зараз Єльцов уже оприлюднив перші імена учасників спецоперації під кодовою назвою "Чаус" (от гарно ж замаскувалися, ідіоти!). Це:
Кожушко Роман, 17.06.75, Львів
Стадник Олег, 08.08.74, Львів
Булеба Михайло, 20.11.90, Івано-Франківськ.
Тому вони й спілкувалися настільки чистою українською. Зараз у Молдові перевіряють дані на цих осіб та обставини їх проникнення в країну. Ще остаточно не відомо, чи належали ці й ряд інших офіцерів числом 10 до Служби Зовнішньої Розвідки України. Раніше хтось із них працював у поліції, дехто відомі схожістю до тривіальних бандитів чи спортсменів. Але участь у нараді на Банковій Голови СЗРУ Валерія Кондратюка спрямовує до припущення, що вони саме з цього відомства.
І зовсім вишенька на тортик: у Молові вже встановили, яким чином Чауса вивезли в Україну. Його, наколовши відповідними препаратами, транспортували в багажнику автомобіля українського посольства(!!!). Відомі номери авто (воно зафіксоване відеоспостереженням і фотофіксацією в момент перетину кордону), водій і супроводжуюча особа в дипломатичному авто, автомобіль супроводу та його пасажири, всі інші обставини. Слухайте: та це ж скандал, який недалекий від солсбергських турістов з новічком! Після такого про будь-яку репутацію України взагалі мови бути не може. Вибачайте, не лише дегенеративної влади, але й країни, бо вся держава й усе населення несе колективну відповідальність за обрання таких дебілів! Десь скандал трохи притримають, десь постараються його зробити максимально безособовим, бо рятує цю зелену банду сьогодні лише Путін - ніхто не хоче підіграти кремлівському карлику спалахом звинувачень проти України в момент наростанням агресії на сході. А ці мародери у владі цим з радістю й користуються. От тільки мотузочці ненадовго розкручуватися...