ВЛАДА, ТИ ОБОРОНЯТИСЯ ГОТУЄШСЯ?

ВЛАДА, ТИ ОБОРОНЯТИСЯ ГОТУЄШСЯ?

Знаєте, панове, я вже перестаю щось розуміти. У нас загроза війни існує, чи ні?
З кожної праски я чую про концентрацію Армії РФ на кордоні України з Росією. Я бачу в мережі ролики про пересування російської армії. Я дивлюся репортаж британських журналістів з про військовий табір розбитий росіянами біля наших кордонів. Та чого там? Я на ефірах бачу депутатів «Слуги народу» які цілком щиро просторікують, що загроза неабияка і що ЗЕкоманда докладе всіх можливих зусиль для захисту країни!
Все вірно? А тепер у мене серйозне питання. Якщо небезпека існує, і якщо вона серйозна – що робить керівництво України аби загрозі протистояти?
Може воно дало добро українським розвідницьким підрозділам застосовувати на фронті безпілотні літальні апарати, які там є – як штатні, так і волонтерські? Ау, панове! Російська преса і російські політики нас і так звинувачують в застосуванні БПЛА – волають що українці з БПЛА на луганських хлопчиків полюють.
Може наше керівництво спрямувало на фронт безпілотники «Байрактар» які Україна закупила ще за президента Порошенка (сам бачив випробування) і які шикарно себе показали у вірменсько-азербайджанській війні?
А захист наших позицій від ворожих БПЛА? Може на фронт висунуті станції радіоелектронної боротьби, які призначені для боротьби з БПЛА?
Може українське керівництво направило на фронт комплекси «Джавелін»? Може воно висунула на фронт підрозділи артилерійської розвідки з обладнанням закупленим за президента Порошенка? Може бодай протиснайперські комплекси уже на фронті?
Може українське керівництво кинулося розгортати польові шпиталі та насичувати обладнанням стаціонарні шпиталі, в т ч у Дніпрі та Харкові? Може в глибині нашої території на можливих напрямках головного удару уже обладнують позиції другого ешелону, задача яких стримати ворога в разі прориву першої лінії оборони?
Нарешті. Може розроблена якась програма захисту складів боєприпасів, які обов’язково стануть об’єктом атаки ворожих диверсантів – як це було за президента Порошенка? Тоді міністр Полторак почав будувати нові складські комплекси за натівськими стандартами – всі роботи були згорнуті вже у 2019 р. А харчова реформа? Вона практично згорнута після арешту генерала Марченка – може час з Марченка зняти звинувачення, вибачитися і попрохати повернутися у Центра розвитку ЗСУ бодай офіцерів його команди?
А Генеральний штаб – мозок армії? Нікому не здається, що саме зараз час прибрати з цієї посади генерала Корнійчука, який всю війну просидів у тилу, аби поставити керувати ГШ бойового генерала з ім’ям та авторитетом? У нас їх чимало на 7 році війни.
Проблема в тому, що як раз цього ніхто не робить. Ми горлаємо про загрозу війни – але продовжуємо дотримуватися умов перемир’я. Скажете, не всі військові таємниці треба знати посполитим? А от і ні. Якщо ви готуєтеся до наступу – вам треба ховатися, бо несподіваність – запорука успіху. І навпаки . Коли ви готуєтеся до оборони – ви мусите максимально демонструвати свої приготування. Не для своїх громадян – для ворога. Мусите дати йому зрозуміти – війна легкою не буде, вантажівок для домовин знадобиться дуже багато. Від роду-віку так робили всі армії світу.
А зараз – все навпаки. Москва нахабно демонструє свою готовність до наступу. А Україна ставить на вуха весь світ – але сама для захисту себе палець о палець не б’є. У чому справа? Мені одному здається, що Москва не нападати хоче, а рятує своїми діями чинну українську владу від усіх інших претензії до неї з боку народу?
Лідер «Європейської солідарності» Петро Порошенко сьогодні оголосив про вимогу провести засідання РНБО за участі голів парламентських фракцій. Повністю підтримую. Владі час відповісти на питання – вона готується оборонятися?