"ВЛАДА ЗВІЛЬНИТЬ ЛАВРУ… МОЖЛИВО" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ВЛАДА ЗВІЛЬНИТЬ ЛАВРУ… МОЖЛИВО" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Вся стрічка в намірі зеленої влади до 29 березня викинути московських попів з Києво-Печерської лаври. Як водиться, шанувальники ЗЕ наперебій вихваляють «великого і мудрого» який «чистить Україну від московської церкви». Я ж до цього наміру ставлюся з чималим скептицизмом. Чому?

  По-перше, ви давно переїздили з квартири на квартиру? Процес перевезення майна пригадуєте? Ні, зручно коли все ваше майно поміщається в один рюкзак, як у мене-солдата, зараз. А якщо мова про будинок? Скільки часу потребує пакування, розбірка, планування процесу?

 А тепер зважте що сьогодні – 11 березня. До призначеного владою 29 березня – аж 18 діб. Ви знаєте скільки майна там має Московська церква? Там ешелонами вивозити доведеться. Впоратися з такою задачею за 18 діб звісно можна, якщо вкалувати вночі і вдень. Але щось мені підказує, що УПЦ МП як раз цього робити не буде. Бо от розумієте, якщо вас просто випирають навіть з орендованої квартири, не повернувши вам вашого майна, це вже підстава писати заяву в поліцію про пограбування. А ще це підстава подавати низку позовів у європейські суди. Знову таки – через зазіхання на майнові права.

 По-друге. Скажіть, а ви вірите, що УПЦ МП забереться з Лаври от просто так, з доброї волі? Я значно більше вірю, що вона збере до Києва свій фан-клуб з числа як екзальтованих бабусь так і з ватних вахлаків, аби всім цим збіговиськом зустріти представників влади і заявити «А ми не підемо!» Все це – під камери іноземних ТБ-каналів.

 Що тоді робитиме влада? Влаштує штурм Лаври силами спецпризначенців, який покажуть всі світові ЗМІ? Доведе до кривавих сутичок між прибічниками УПЦ МП і патріотами прямо у центрі Києва? За такий дарунок владі буде стоячи аплодувати весь Кремль і все російське телебачення з Симоньян на чолі. Такі кадри з Києва з натхненням крутитиме на Заході вся проросійська п’ята колона. А наступний етап – європейська лівота, скориставшись зміною громадської думки не на нашу користь, доб’ється відміни низки статей військової допомоги для України. Правда здорово?

 Чи може влада вирішила що може взяти Московську церкву просто на «слабо»? А якщо та не дасть слабину, що тоді?

 Чи все це затіяно з метою, аби показати всій України «чому ми не можемо прибрати УПЦ МП з Лаври»? Ну так давно відомо, будь-яку справу можна довести до абсурду.

 Забагато питань. Від рішення влади тхне тим, чим ця влада займається постійно – намаганням вирішувати прості питання наскоком. Мовляв, не вийде – вийдуть Арестович, Безугла та Лещенко з черговими скандальним заявами і пересічні українці зразу про все забудуть.

 Забагато питань. Почекаємо 29 березня. Побачимо, чи зробить влада те, що так гучно декларує.