Волонтер Яна Зінкевич, яка допомогала бійціям АТО тепер сама потребує допомоги

Волонтер Яна Зінкевич, яка допомогала бійціям АТО тепер сама потребує допомоги

Волонтер Яна Зінкевич, яка потрапила у жахливу аварію в зоні АТО, зараз перебуває в лікарні у важкому стані. Вона повідомила, що наразі пройшла огляд і здала додаткові аналізи, почувається жахливо, але старається, як може. Вона вірить, що завдяки підтримці небайдужих людей зможе викарабкатися з цього всього і надалі робитиме те, чим живе, незважаючи ні на що.

Про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

«На жаль, не маю можливості читати та вивчати версії як «насправді» сталась дана ситуація. Сталось це на трасі Донецьк-Павлоград 5 грудня у 4 годині ранку, коли ми повертались з другом «Стрелком» на базу. Причина аварії досить банальна, – незадовільний стан авто та резини (не думаю, що я для когось відкрию зараз новину, але наше забезпечення є повністю не державним, а волонтерським). Окрім самозабезпечення, ми обслуговуємо позиції та інші батальйони ДУК (і не тільки.) Витрати на це все не можна назвати великими, їх можна назвати божевільними. Ми їмо те, що нам привезуть, ми спимо на тому, що нам привезуть, ми п’ємо та їздимо на тому, що нам привезуть.

Інколи доводиться приймати рішення, яке краще б ніколи не виникало: чи заплатити за лікування того чи іншого бійця, чи купити нову зимову резину для автомобіля. На жаль, не всі машини є однотипними, адже до мого авто (старенький Хюндай галопер) один скат коштує не менше 2000 гривень. Прийняти рішення на цю користь я не могла собі дозволити», – написала Яна.

«Ось такий є мій вибір, а ваш вибір такий: коли ви заходите в магазин, ви не задумуєтесь над вибором – чи купити якусь дурничку за 20 гривень, чи допомогти бійцю або пораненому», – зазначила вона.

Яна, перебуваючи на межі життя та смерті, запитувала себе: «А чи варто воно далі? Чи варто робити те, на що плюються? Те, за що саджають, і ти починаєш боятися комусь це сказати … Для себе я вирішила одне: це того варте».

Вона переконана, що завдяки підтримці небайдужих людей зможе викарабкатися з цього всього і надалі робитиме те, чим живе, і у що вірить, незважаючи ні на що.

Яна потребує допомоги та благодійного сприяння.

Її офіційні реквізити:

Приватбанк: Зінкевич Яна Вадимівна

Гривня 5168 7556 0072 2611

Долари 5168 7572 7664 1950

Євро 4149 4978 2041 3195

zik.ua