"ВОНИ ХОЧ РОЗУМІЮТЬ ЩО РОБЛЯТЬ?" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ВОНИ ХОЧ РОЗУМІЮТЬ ЩО РОБЛЯТЬ?" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Колись в розмові про одного нашого спільного знайомця-наркомана прозвучала фраза: «Я балдію від того з яким натхненням клієнт рветься на цвинтар». Так от зараз я балдію від того з яким натхненням на цвинтар (в кращому разі – політичний) пхнеться президент Зеленський. Це ж треба ТАК ненавидіти Порошенка, аби самому собі рити яму!

Валерія Гонтарева врятувала країну від обвалу гривні під час літньої кампанії 14-го року і під час ДАП та Дебільцева – їй спалили хату та машину сина, а потім з цього поглузували в «КварталіЗЕ». Доброволець і волонтер Маруся Звіробій жорстко висловилася з приводу розмови Зеленського з добровольцями – на неї завели справу. Леонід Остальцев створив мережу піццерію «Ветерано» й тим мотивував багатьох ветеранів адоптуватися у мирному житті у бізнесі – у піццерії «Ветерано» прошов обшук. Канал бізнесмена Макеєнка критикує владу – до нього вломилася з обшуком ДБР, яка не розслідує справи бізнесменів, по справі, які від роду-віку веде податкова поліція. Генерал Марченко українську армію взув (берці на мембрані), вдягнув (фліска і укропіксель) та нагодував (сухпаї та реформа харчування) – його посадили по справі в якій за півроку не знайдено жодного притомного доказу. Знаєте що смішно? Марченко був цілком готовий працювати з міністром Загороднюком – вони знайомі ще з тих часів, коли Загороднюк був членом Проектного офісу реформ. Діяльність управління Марченка ЗЕкоманді було достатньо взяти на озброєння і це була би вже їхня перемога.

І от – новий зашквар. НАБУ заарештувала колишнього першого заступника екс-голови НБУ Валерії Гонтаревої Олександра Писарука. По справі рефінансування VAB Банку бізнесмена Олега Бахматюка. Оцініть глибину альтернативної обдарованості тих, хто це зробив. Олександр Писарук з липня 2016 р. – старший експерт фінансового сектору МВФ. З серпня 2019 р. Олександр Писарук – голова спостережної ради Райфайзен Банку Аваль. Очевидно – і МВФ, і Райфайзен банк зажадають детально ознайомитися з доводами слідства. Арешт Писарука, це чималий репутаційний удар по МВФ і по Райфайзен банку, вони це просто так не пропустять. Це – на тлі переговорів про транш МВФ, який нараз Фонд Україні не виділяє через шури-мури ЗЕкоманди з олігархом Коломойським.

Не менш промовиста особа Олега Бахматюка. Я не хочу його виправдовувати, за Бахматюком водяться різні подвиги. Але. Бахматюк практично всі свої активи має в Україні і на його підприємствах працюють тисячі людей. Очевидно, після арешту Писарука, Бахматюк припинить всі інвестиційні програми в Україні і почне максимально виводити гроші за кордон – треба бути ідіотом, аби вчинити якось інакше. Це – дивовижний сигнал для інвесторів, особливо для Google, штаб-квартиру якої до Києва зібрався переносити голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія. Після тютюнових виробників, яких не згортати бізнес вмовляти довелося Зеленському особисто. Після «Арселор Міттал» який як раз уже виводить кошти за кордон, замість інвестування.

Чого там обіцяв Зеленський? Нові робочі місця? Підвищення добробуту громадян? Після таких сигналів інвесторам? Я от уже серйозно міркую – він розуміє, що всі ці незграбні дії силовиків ведуть його прямісінько до голодних бунтів? Коли МВФ грошей не дасть, а інвестори виведуть з України те що вже вклали, з чим він залишить країну? А що він робитиме, коли в результаті неймовірно успішних дій слідства Гладковського та Марченка доведеться відпускати, бо інакше й бути не може? А якщо в цей час зі сходу попре танками Москва – хто воюватиме? Хто забезпечуватиме? Хто з генералів братиме на себе відповідальність?

І так, Ігор Валерійович, який явно раює від палаючого будинку Гонтаревої і заарештованого Писарука, на літак до Ізраїлю Зеленського не візьме, комік – не та величина аби ним опікуватися. Залишиться Зеленський з народом, який він цинічно обдурив сам на сам…

Він це хоч розуміє?

Дмитро "Калинчук" Вовнянко