"ВОНИ ПРОСТО ДОПОМАГАЮТЬ ЛЮДЯМ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ВОНИ ПРОСТО ДОПОМАГАЮТЬ ЛЮДЯМ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розповім я вам цікаву історію. Одна відома, багата і вельми впливова особа вирішила поставити в клініки апарати ШВЛ, аби допомогти лікарям боротися з пандемією COVID-19. І поставила. За що здобула «атвєтку» від центральної преси, яка звинуватила багату й впливову особу, що вона поставила всього лише пару апаратів задля гучного піару.

Багата і впливова особа на це надала список лікарень в які вона поставила апарати. Вийшло багато – і лікарень, і апаратів. На це центральна преса заголосила що «клятий барига» наживається на нещасних медиках під час епідемії – ніби апарати він не подарував, а продав лікарням. На що багата і впливова особа надала докази, що нічого подібного – апарати були надані цілковито безкоштовно.

Тоді центральна преса погнала ще одну чорнуху, про те що апарати щось там недокачують і взагалі – непотріб. На що знову таки відповіли вже медики, які підтвердили що апарати як раз ті що їм треба, а якщо в когось щось не працює – можна для початку прочитати інструкцію, а не зразу бігти в ЗМІ.

Звісно, все відбувалося набагато складніше і з купою нюансів, але в загальних рисах картина – от така. Звали цю багату і впливову особу… ні, не Петро Порошенко. Її звали Ілон Маск. Той самий – засновник компанії «Тесла». Саме він потрапив під таку от роздачу, що чітко вкладається в стару українську приказку: «За моє жито – мене ж і побито».

У Порошенка ситуація схожа. Його фонд привозить десятки тисяч захисних костюмів, аби допомогти лікарям… А ще маски, окуляри, ренген-апарати, апарати ШВЛ… Порошенко робить все те, що взагалі-то мусила робити держава. Отой прем’єр, за якого президенту було не соромно. Отой міністр МОЗ, яка «може піти на карантин аби заспокоїти людей», замість бити на сполох про пандемію і вибивати закупівлю тест-систем. Або подати у відставку, якщо в уряді – типи які не розуміють небезпеки пандемії.

Ще на офісі політисили Петра Порошенка збираються волонтери аби пакувати харчові набори для пенсіонерів та осіб матеріально незабезпечених. Ще тисячі волонтерів розвозять і розподіляють ті харчові набори по ВСІЙ Україні.

Яка реакція суспільства? Гидотна невдячність. Мережі і ЗМІ киплять гидким: «Та то все – піар!» «Та не тільки він допомагає?!» «А чому він не зробив, аби в країні було все ідеально?» Хороше питання. А чого зелена команда за рік не поліпшила стан у медицині? А чому кожен з тих критиків досі не зробив з себе Сергія Григоровича (розробника гри «Козаки») або Романа Коваленка (одного з творців БПЛА «Лелека»)?

Мені ще подобаються просторікування: «Він накрав мільйони – тепер копійки жертвує». Супер! Вже рік бодай якісь докази цього «накрав» шукає другий за переліком зелений генпрокурор – і не знайшли нічого! От взагалі – НІЧОГО. Вже другого зеленого генпрокурора одіозний Андрій Портнов оголошує таємним прибічником Порошенка, бо інакше доведеться визнати що сам він – брехун і казкар. Але хіба для таких пліткарів то – довід? Багата і впливова особа для них позитивною бути не може – більшовизм у їхніх мозках жорстко тримає оборону. Якщо факти ламають їм картину світу – тим гірше для фактів.

Але як бачимо – не тільки в Україні такі проблеми. І не тільки у Петра Порошенка. Можна довго просторікувати про несправедливість світу, про довічну заздрість до багатих і успішних з боку тих хто все життя чекає «щучого веління». Що такі очікування – шлях в нікуди.

Говорити можна – а толку? Людям допомога потрібна тут і зараз. І люди дії, такі як Ілон Маск та Петро Порошенко її надають – хто на скільки здатен.

Бо озиратися на роти з яких смердить – непродуктивно.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко