ВООЗ повідомляє про антирекорд нових заражень на коронавірус за добу

ВООЗ повідомляє про антирекорд нових заражень на коронавірус за добу

ВООЗ повідомляє про 294,237 нових випадків зараження на коронавірус у світі за останні 24 години.

За останніми даними Університету Джона Гопкінса, кількість інфікованих на коронавірус у світі становить понад 21,5 мільйонів людей, померли від інфекції понад 771 тисяча хворих.

У Сполучених Штатах зафіксовано понад 5,3 мільйонів випадків, на другому місці Бразилія з 3,3 мільйонами інфікованих.

В Україні, за даними суботи, був зафіксований новий антирекорд – 1,847 нових випадків заражень за добу.

Південна Корея повідомляє про найбільший спалах нових заражень за останні п’ять місяців. Починаючи від неділі, в країні закриваються нічні клуби, кінотеатри та інші публічні місця з підвищеним ризиком зараження, якщо вони не вдадуться до більш жорстких превентивних заходів.

Нічні клуби та танцмайданчики закриває і Італія, починаючи з понеділка. Обов’язковим знову вводиться носіння масок з 18:00 до 06:06 за місцевим часом у тих місцях, де не можна дотримуватись соціального дистанціювання. Влада Італії ухвалює нові обмежувальні заходи через продовження зростання нових випадків заражень. Нові обмежувальні заходи триватимуть принаймні до 7 вересня.

Австрія повідомляє про намір ввести нові обмеження щодо перетину кордонів після «тривожного зростання» нових випадків зараження.

Влада Нової Зеландії розглядає можливість відтермінування виборів. Очікується, що прем’єр-міністерка країни оголосить про це рішення найближчим часом.