ВООЗ повідомляє про рекордну кількість заражень на коронавірус у світі за добу

ВООЗ повідомляє про рекордну кількість заражень на коронавірус у світі за добу

Всесвітня організація охорони здоров’я повідомила у суботу про рекордну кількість нових заражень на коронавірус у світі за добу – майже 260 тисяч нових випадків. Попередній антирекорд було зафіксовано у п’ятницю – 238 тисяч нових заражень.

Станом на суботу ВООЗ повідомляє про понад 593 тисячі смертей від коронавірусу. Цей найбільший добовий приріст від середини травня. У липні середній добовий приріст складав 4800 смертельних випадків.

Серед країн з найбільшими ростом показників – США, Бразилія, Індія та Південна Африка.

Деякі країни, де були послаблені карантинні обмеження, повідомляють про погіршення ситуації.

У неділю Каталонія (Іспанія) закликала 96 тисяч мешканців трьох міст залишатися вдома. Напередодні іспанська влада закликала маже 4 мільйона жителів, в тому числі в столиці, залишатися вдома.

В штаті Вікторія в Австралії було введене обов’язкове носіння масок в громадських місцях. Порушників розпорядження штрафують. В штаті введений частковий карантин 9 липня.

Про рекордний добовий приріст нових заражень повідомляє і Гонконг – понад 100 тисяч нових інфікувань. Прем’єр автономії назвав ситуацію «реально критичною без ознак» повернення її під контроль.

Генеральний секретар ООН Антоніо Гуттеріш у суботу сказав, що пандемія «показала помилки та вади всюди: неправду, що вільні ринки можуть забезпечити медичну опіку для всіх, вигадки про те, що неоплачувана опіка за хворими – це не робота, ілюзії про те, що ми живемо у пост-расистському світі, міф про те, що всі ми в одному човні».