ВОСЕНИ 2018 РОКУ АДВОКАТ ТРАМПА ОТРИМАВ $500,000 ВІД ЛЕВА ПАРНАСА

ВОСЕНИ 2018 РОКУ АДВОКАТ ТРАМПА ОТРИМАВ $500,000 ВІД ЛЕВА ПАРНАСА

Karen Freifeld, Aram Roston, Reuters, 14.10.2019

 Руді Джуліані, особистому адвокату Дональда Трампа, заплатили $500,000 за ”роботу для компанії“, співвласником якої був українсько-американський бізнесмен, заарештований минулого тижня за звинуваченнями у фінансових махінаціях для передвиборчої кампанії (про це сам Джуліані розповів Reuters у понеділок).

 Бізнесмен Лев Парнас, близький друг Джуліані, був причетним до його спроб ініціювати розслідування проти політичного суперника Трампа, колишнього віце-президента Джо Байдена, який є головним кандидатом від Демократичної партії на президентських виборах 2020 року.

 Джуліані заявив, що "Fraud Guarantee" — компанія Парнаса у місті Бока Ратон, на веб-сайті якої вказано, що її метою є допомога клієнтам «зменшити та стримати шахрайство», запросила консультантів з менеджменту і безпеки від «Giuliani Partners» приблизно у серпні 2018 року. Джуліані стверджує, що його найняли консультувати «Fraud Guarantee» у питаннях технологій та надавати юридичні консультації щодо управління.

 Федеральні прокурори «вивчають контакти Джуліані» з Парнасом та іншим другом пана Джуліані, Ігором Фруманом, якого теж звинувачено у фінансових махінаціях для передвиборчої кампанії. Про це Reuters у неділю повідомило джерело у органах правопорядку.

 Минулого тижня у виданні The New York Times з’явилася інформація, що Парнас поінформував колег, що він заплатив Джуліані сотні тисяч доларів за те, що сам Джуліані назвав «порадами стосовно ведення бізнесу та юридичними консультаціями». У понеділок Джуліані вперше назвав загальну суму оплати – $500,000.

 Джуліані також розповів Reuters, що кошти надійшли двома платежами з тижневим інтервалом. За його словами, він не може пригадати дат отримання платежів. Як сказав Джуліані, більшість роботи, яку він зробив для компанії «Fraud Guarantee», стосувалася 2018 року, але він уточнив, що продовжував консультування і протягом 2019 року.

 Минулого тижня Парнаса та Фрумана заарештували в аеропорті Далласа за звинуваченнями у переведенні коштів іноземного походження американським політикам (імен не вказано) для здійснення впливу на американсько-українські стосунки з порушенням американських законів про фінансування передвиборчих кампаній. Вони збиралися на рейс до Европи (до Відня — прим. Radio Lemberg).

 Згідно з обвинуваченням, оголошеним американськими прокурорами, невідомий російський бізнесмен організував два трансфери обсягом $500,000 з іноземних банківських рахунків на американські рахунки Фрумана у вересні та жовтні 2018 року. Гроші, як йдеться у обвинувальному акті, частково використали Фруман, Парнас та ще двоє осіб, звинувачених у спробах впливати на американських політиків та кандидатів.

 Іноземцям заборонено робити внески та інші форми видатків для американських виборів, заборонено також робити внески від імені іншої особи.

 Джуліані, за його словами, був впевненим, що отримані ним кошти мали «американське походження», але не уточнив, яке конкретно.

 «Я достеменно знаю, що походження грошей не є сумнівним», — заявив він в інтерв’ю для Reuters. «Ці кошти не були надано іноземцями. Я абсолютно виключаю таке твердження».

 Він відмовився відповідати на питання про те, чи були гроші виплачено йому компанією «Fraud Guarantee» напряму чи через інше джерело.

 Джон Дауд, адвокат Парнаса і Фрумана, також не бажав обговорювати джерело коштів, які, за словами Джуліані, останній отримав за роботу на користь «Fraud Guarantee». ”Відома мені інформація є конфіденційною“, — сказав Дауд.

 переклад українською — Angelica Gordon