"Война - 18.07.2022" - Костянтин Машовець

"Война - 18.07.2022" - Костянтин Машовець

Поточні новини...

- Командування військ противника аби уникнути вогневого ураження своїх військ з боку дальнобійних артилерійських засобів та РСЗВ Збройних Сил України приступило до системного демонстративного розгортання та облаштування хибних позицій, командних пунктів і складів зберігання боєприпасів. З цією метою використовуються макети, підбиті, або застарілі зразки ОВТ, залишки пошкодженного військового обладнання...

   Одночасно з цим, противник активно намагається розповсюджувати на окупованій території серед місцевого населення різноманітну дезінформацію про місця та характер розташування своїх воєних об'єктів. Це, за думкою російського військового командування, дозволить не тільки виявляти "посібників нацистів", а й вести змістовну розвідку вогневих позицій відповідних засобів ураження ЗСУ, які здатні вражати цілі на глибину 70-80 км.

  Данні заходи російського військового командування фіксуються на Херсонському, Запоріжскому та Луганському напрямках.

- Лисичансько- Попаснянске угрупування військ противника провадить масоване перегруппування своїх сил та засобів з метою підсилення своїх ударних тактичних груп на Сіверському та Бахмутському напрямках. Окрім цього, противник став нарощувати ведення повітряної розвідки на цих напрямках за допомогою БПЛА та іншими технічними засобами. Судячи зі всього, командування військ противника дійшло до висновку, що "з ходу" прорватися до Сіверська та Бахмута в нього не вийде. Вже фіксується перекидання в полосу дій цього угрупування додаткових артилерійських підрозділів та принаймні 2-х БТГр зі складу так званих "1-го та 2-го АК".

  Найбільш вірогідним напрямком наступу передових підрозділів цього угрупування, скоріше за все, стане м. Соледар. Командування військ противника зосередило на цьому напрямку потужну тактичну группу з 7-8 БТГр у двоешелонному бойовому порядку...

- В Чечні (р-н Ханкала та Гудермес) командування військ противника продовжує формування полку "Ахмат" (4 батальона по 450-500 "мунафіків" у кожному, загалом чисельність полку повинна скласти близько 1800-2000 "кадирок"). Перший батальон полку, який сформовано та укомплектовано ("Ахмат - Захід") вже приступив до бойового злагодження. Прикметно, що укомплектування цих підрозділів відбувається не тільки за рахунок мешканців Чечні, а й за рахунок вербування російських громадян з інших регіонів російської федерації... Більше того, умови заключення контракту для проходження служби саме у цьому формуванні перевищують за своєю привабливістю умови, які пропонуються "типовим контрактом" мо рф...

 - Найближчим часом противник, судячи зі всього, планує підсилити свою тактичну групу, яка оперує в районі Балаклеї та на Чугуєвскому напрямку за рахунок принаймні ще 2-х БТГр, сформованих на базі 11-го АК ВБО БФ. Треба думати, що командування військ противника намагається підсилити правий фланг свого Ізюмського угрупування та виключити можливість проведення Силами оборони України контр-наступальних дій проти нього. На сьгодніщній день, в районі Балаклеї та на Чугуївському напрямку вже оперують 2 БТГр від 18-ї мсд 11-го АК БФ та , а також до 4-х БТГр та арт-ТГр зі складу 36-ї мсбр, 200-ї абр та 488-го мсп. Загальне керівництво та координацію діями цих підрозділів здійснює ППУ штабу 29-ї ЗВА.

- Через наявність проблем з укомплектуванням, командування військ противника намагається в прискореному порядку організувати та провести на нещодавно захоплених територіях Донецької та Луганської областей України "заходи мобілізації" чоловічого населення до лав так званого "мобілізаційного резерву 1-го та 2-го АК народної міліції днр\лнр".

   За розрахунками російського військового командування це, разом із "мобілізацією" на "старих" територіях, так званих "днр\лнр", дозволить додатково залучити до лав "мобиків" ще приблизно 10-11 тисяч особового складу.

- Загальна чисельність підрозділів військ противника, що відведені на "відновлення боєздатності", станом на 16.07.2022 р. зросла з 18-и БТГр\ТГр до 23-х БТГр\ТГр. Зокрема, протягом минулого тиждня командування військ противника було вимушено вивести з районів боїв дій у райони н.п. Новоселівка та Грушівка 1 БТГр 752 мсп та 1 БТГр 252 мсп 3 мсд 20 А Західного ВО відповідно. Також, у резерв першої черги у район н.п.Бірюч (Бєлгородська обл. рф) виведено ще 1 БТГр 1 мсп 2 мсд 1 ТА Західного ВО та ряд інших...

   В рамках проведення заходів "відновлення боєздатності" своїх підрозділів, які зазнали значних втрат, під час, так званої "спеціальної воєнної операції на території України", командування військ противника масово організовує евакуацію та ремонт пошкодженої та підбитої військової техніки. Зокрема, зразу на декількох операційних напрямках фіксується організація та розгортання мережі пунктів "ремонту та відновлення ОВТ" різного рівня.

    Для розуміння масштабів даних заходів...

    Лише на тимчасово окупованій території п-ва Крим діє принаймні два таких потужних пункта, один у районі Джанкоя, інший в районі Новоозерного, на базі 943-го ЦЗМР. На майданчиках першого станом на 14.07.2022 р. перебувало більше 340 одиниць пошкодженного та потребуючого ремонту ОВТ противника, на майданчиках другого - до 54-х одиниць такого ОВТ. Судячи зі всього, це лише з Херсонського та Мелітопольского напрямків і не враховуючи ту кількість ОВТ, яка знаходиться в інших армійських\корпусних\ бригадних пунктах ремонту та відновлення, що діють в оперативно-тактичних та тактичних тилах російських угрупувань військ.

Пи-Си: УТОЧНЕННЯ... до ночних новин

селище СПІРНЕ - нажаль, НЕ ВІДБИТЕ...