"Європа надсилає нам промені глибокої стурбованості, але за українців вони не воюватимуть" - Тамара Горіха Зерня

"Європа надсилає нам промені глибокої стурбованості, але за українців вони не воюватимуть" - Тамара Горіха Зерня

Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель сьогодні на пресконференції у Брюсселі висловився абсолютно прямо.  

«У нас немає військового альянсу з Україною. Тож якщо постає питання, що ми будемо робити завтра в Україні, перед фактом того, що може трапитися на кордоні - ми будемо продовжувати діяти точно таким же чином, в рамках дій, які були запроваджені з часів, коли Росія захопила Крим та розпочала війну на Донбасі. Україна може бути впевнена в політичній, дипломатичній, економічній і фінансовій підтримці з боку Європейського Союзу», - сказав Боррель.

З цієї цитати українцям варто вихопити слово «завтра» і підкреслити червоним маркером. Про те, що «ситуація на кордоні» стрімко перетворюється на «капець на кордоні» Вові і ко. кричать у вуха із кожної праски уже. Вова і ко. довго відмахувалися, а коли мовчанка стала непристойною, пообіцяли роздати українцям по тисячі гривень на походи у кіно.

Ми повинні розуміти, що вище керівництво держави підіграє ворогу. Причому на відміну від ініціатив у сфері економіки або державного управління, це у них виходить на порядок професійніше, з чого ми робимо висновок: підривною роботою займаються набагато розумніші за Вову люди.

Вони підривають тилове забезпечення, відсікають наші контакти із західними розвідками, витісняють із армії професійних і мотивованих військових, відроджують корупцію часів Януковича.

І паралельно з цим пиляють опору, на якій Україна могла б базувати свої претензії до росії у міжнародних судах. Тихою сапою «зелені» перекладають на українців провину за Іловайськ, Дебальцеве, і от тепер уже – за створення денеер – еленер.

Ми всі вчора слухали феєричний звіт ТСК від Безуглої, у якому жодного слова не сказано про путіна та російську агресію, зате дуже багато уваги приділено Порошенкові та командуванню ЗСУ, які у боротьбі з невідомо-ким припустилися помилкових кадрових рішень і не запровадили воєнний стан у війні з невідомо-ким, що призвело до суттєвих втрат, понесених українською армією від невідомо-кого.

Також у пресу потрапив текст підозри Володимиру Демчишину, колишньому міністру енергетики, якого звинувачують у створенні (це слово читати капслоком) та сприянні терористичним організаціям «ДНР» і «ЛНР». Розумієте логіку? Росія виявляється ні до чого, вона технічно і артистично умиває руки, тому що ордло створили українські політики.

Цікаво, коли вони вже нарешті заявлять прямо: «громадянська війна». Їх же розриває від бажання це зробити, це два слова, заради яких їх винесли на український Олімп. Винесли на штиках російської пропаганди. Винесли у результаті злочину і обману, масштаби якого ми обов’язково дізнаємося, але трошки пізніше.

Хоч би не було занадто пізно.

А поки що читаємо заяву Європи і швидко, дуже швидко відкидаємо зайві ілюзії, у кого вони були. Коли – не якщо, а коли – дійде до повномасштабного загострення, з нами буде тільки наша армія. І ще крихти воєнної допомоги, які ПП зможе зібрати по всьому світу.

До речі, ви бачили графік поїздок Порошенка на найближчий час? Подивіться, там цікаво. На графік Бубочки можна не втрачати паперу.