Європейський суперклуб відкрив у Харкові футбольну академію

Європейський суперклуб відкрив у Харкові футбольну академію

Відомий європейський топ-клуб "Бенфіка" відкрив свою академію у Харкові. На церемонії відкриття був присутній легендарний захисник португальського клубу і збірної Бразилії Луїзао, комерційний директор клубу Бернарду Фаріа де Карвалью, а також менеджер мережі академій Маріо Рейс. Головою харківської школи "Бенфіки" став екс-гравець лісабонського клубу і збірної України Сергій Кандауров.

"Академія "Бенфіки" визнана у всьому світі і вважається однією з кращих. Її випускники сьогодні грають в елітних дивізіонах різних країн Європи. Ми хочемо розширити своє представництво, щоб не тільки допомагати розвитку футболу по всьому світу, а й дати можливість дітям взяти ДНК "Бенфіки", а також залучити нових уболівальників і просувати бренд клубу", - зазначив де Карвалью.

Це вже друга дитяча футбольна школа португальського клубу в Україні. Перша була відкрита навесні у Києві. Загалом нова академія стала 65-ю для клубу: 50 з них знаходяться в Португалії, 15 - по всьому світу.

8 квітня славетний португальський футбольний клуб "Бенфіка" відкрив дитячу академію у Києві.

Нагадаємо, поп-зірка Мадонна переїхала до Лісабона, щоб її 11-річний син Девід Банда приєднався до молодіжної академії футбольного клубу "Бенфіка".

Екс-голкіпер харківського "Металіста" Олександр Горяїнов приєднався до академії португальської "Бенфіки" в Харкові.

На призначення Горяїнова в академію "Бенфіки" вплинув екс-гравець "Металіста" і португальців Сергій Кандауров.

Після завершення кар'єри воротаря Горяїнов працював тренером в "Металісті 1925" але був звільнений на початку нинішнього літа після невиходу команди в УПЛ за підсумками минулого сезону.

Та й загалом ім’я такого футболіста входить в історію всього українського футболу – в його активі більше 500-та матчів за "Металіст", київські ЦСКА та ЦСКА-Борисфен, а також криворізький "Кривбас".