"Всі ми – заручники Путіна" - Віталій Портников

"Всі ми – заручники Путіна" - Віталій Портников

Повідомлення про обстріл Донецька та істеричні заклики Пушилін знову нагадали про те, що всі українці - заручники терористичного режиму Путіна. І ті, хто потрапив під окупацію у 2014 році. І ті, хто потрапив під окупацію у 2022 році. І ті, кого хоче окупувати. І не має жодного значення, які у когось політичні погляди. Кремль готовий використати у своїх цілях кожного. І стріляти по кожному.

У тих, хто у Кремлі, немає жодного поняття Батьківщини, співвітчизників – не важливо, що вони розповідають у своїх промовах і що кажуть їхні пропагандисти. Для того, щоб нікому не відомий Путін прийшов до влади, підривали будинки у Москві та Волгодонську. Чекістам було наплювати на життя мирних росіян – їм дали вказівку забезпечити результат, вони й забезпечували. Якби надійшов наказ підірвати всю Москву чи Петербург – підірвали б, не скривилися.

Тож чому вони не можуть обстрілювати Донецьк, якщо потрібен пропагандистський ефект? Це продовження того, що вони робили вісім років – використовували мешканців окупованих територій для підготовки нового удару по Україні.