"Всі починають битися за лідерство саме в інформпросторі" - Борислав Береза

"Всі починають битися за лідерство саме в інформпросторі" - Борислав Береза

Французьке виданя Le Monde випускає вже другий матеріал з неоднозначною інформацією про Україну. Тепер французи пишуть, що Сирський не допустив ГУР до операції в Курській області не через військові інтереси України, а... з особистих причин.

Повідомляється, що Головком також не допустив до операції на Курщині легіон "Свобода Росії" та РДК. Це підтвердили командири підрозділів.

"ГУР і російські бійці були виключені з операції, але не з військових причин, а з особистих. Джерела видання повідомили, що Сирський, який має певне суперництво з Будановим, хотів отримати свою хвилину слави у разі успіху операції", — пишуть французькі журналісти.

Можу підтвердити, що в ГШ стоїть негласний блок на публічне визнання заслуг ГУР МО та Буданова. Більше того, нещодавно один з публічних офіцерів ЗСУ у спілкуванні з журналістами підкреслив, що Буданов вдало діє і за це отримав прочухана від ГШ з попередженням, що ще раз таке станеться і будуть проблеми. Те, що існує конкуренція у медіапросторі між ГУР МО та СБУ, можна побачити неозброєним оком.

Так от, якщо все так і є, а до цієї не потрібною конкуренції, в інформаційній площині, доєднався Сирський, то це говорить про погане. Як мінімум про відсутність згуртованості і готовності ігнорувати особисті інтереси в ім'я спільних цілей. Хоча, коли в ОПі ориєнтуються на рейтинги і майбутні вибори, а головним вважають інформаційну складову та навіть у новині про візит віцепремʼєр-міністерки Свириденко до США ставлять фото з Єрмаком, але без Свириденко, то не дивно, що всі починають битися за лідерство саме в інформпросторі.

Але чи це потрібно Україні?