"Всі спроби російських гібридних військ прорвати нашу оборону приречені" - Олександр Турчинов

"Всі спроби російських гібридних військ прорвати нашу оборону приречені" - Олександр Турчинов

Внаслідок обстрілів українських позицій російськими гібридними військами 30 січня загинули 4 бійців, 12 – поранено, 31 січня – 3 вбитих і 23 поранених. При цьому втрати російсько-терористичних військ значно перевищують втрати Збройних Сил України, «що спричинило шквал істеричних заяв з боку окупаційної влади про протилежне». Про це сказав Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

За його словами, загострення ситуації відбулось саме «після завершення інспекційної місії ОБСЄ на сході України». «Після їх від’їзду активність обстрілів російськими гібридними військами наших позицій із забороненої Мінськими угодами зброї значно зросла», - сказав О.Турчинов, додавши, що наші позиції обстрілюються не лише з крупнокаліберної артилерії та мінометів, а і з реактивних систем залпового вогню. Тільки за останню добу по наших позиціях було випущено близько півтори тисячі снарядів та мін.

«Всі спроби атак російсько-терористичними угрупованнями придушені нашими військами. Більше того, українські військові змушені були контратакувати, щоб покращити свої оперативні позиції», - зазначив Секретар РНБО України.

«Водночас, - повідомив він, - внаслідок масштабних обстрілів бойовиками міста Авдіївка пошкоджено не лише інфраструктурні об’єкти, а й цивільні будинки, є поранені серед цивільного населення. Все це становить значну загрозу для життя мирних громадян».

О.Турчинов додав, що активні обстріли околиць міста стають на заваді проведенню ремонтних робіт з відновлення енергопостачання, пошкодженого під час ворожих обстрілів. «Донецькою військово-цивільною адміністрацією та ДСНС у Авдіївці створено Обласний координаційний штаб, проводяться активні відновлювальні заходи», - сказав він, наголосивши, що лікарні та будинок людей похилого віку, забезпечені автономними засобами електроживлення, продовжують працювати  в штатному режимі.

Також, за словами Секретаря РНБО України, у випадку продовження обстрілів Авдіївки російськими гібридними військами ДСНС готова до евакуації мешканців міста на безпечну відстань - до найближчих населених пунктів.

«Українська армія надійно утримує свої позиції, тому всі спроби бойовиків прорвати нашу оборону приречені», - підсумував Секретар РНБО України.

http://turchynov.com/news/details/vsi-sprobi-rosijskih-gibridnih-vijsk-prorvati-nashu-oboronu-prirecheni