"Все має йти природнім шляхом" - Тетяна Доцяк

"Все має йти природнім шляхом" - Тетяна Доцяк

В біографії Дарвіна є такий епізод. У складі королівської флотилії, він відправився в навколосвітню подорож. На борту корабля були три дитини індіанця, їх під час попередньої подорожі обміняли у вождя на ґудзик. Відмили, відчистили, навчили носити одяг, користуватися столовими приладами, читати і молитися. У планах було відправити їх назад на Вогняну землю, щоб вони стали місіонерами, і несли цивілізацію в свій народ. Коли їх висадили на острів, всі троє скинули одяг, знову почали улюлюкати, їсти руками і бігати без трусів.

Все почалося з того, що якесь забухане чувирло послало мене на три букви, бо йому не сподобалось, що я їхала поблизу його подвір'я.

Потім на три букви мене послав перевізник, який викидає з маршрутки хлопчика з інвалідністю. Коли я хотіла спитати якого х@я, а насправді спитала, чому? Чому ви викидаєте з маршрутки хлопчика, якого мали б носити в школу на руках, бо дитина добре вчиться, грає на флейті і взагалі хоче! вчитися - чувак пригрозив розбити камеру і послав грати на флейті.

Потім від мене втік так, що, рахуй, послав грати на флейті, мер того містечка, де перевізник викидає з маршрутки хлопчика з інвалідністю. Просто цьому перевізнику мер не компенсує пільговиків, ті озвіріли та викидають з маршруток чомусь не мера, а хлопчика з інвалідністю.

Потім послала на три букви буха жіночка, яка справила нужду прямо під вікнами того мера, який не компенсує перевізнику гроші за хлопчика з інвалідністю.

Потім від мене втік заступник голови району, коли я хотіла спитати якого х@я, а спитала чому? Чому у вас всі посадки порубані до випаленої землі? Хто дозволив рубати те, що насаджували ваші мами і бабусі? Хто вивозить машинами колоди здорових дерев? Хто рубає дерева, на пеньку якого я можу спати, і ноги не звисатимуть? Бо поліцейський сказав, що то рубають бабусі, щоб зігрітися взимку, а я чомусь йому не вірю.

Потім одна жіночка мені доводила, що волонтери, які приїхали в село безкоштовно щось для них зробити - побудувати сцену, стільчики, гойдалки - щоб якесь бухе чувирло перестало врешті бухати, прийшло і побачило свою дитину на сцені - так оце все - то погано. Погано. Бо гнати їх треба разом із головою, яка їх запросила. Бо захоплять церкву бандерівці кляті, і примусять "русскагаварящих" говорити українською. Бо он, бачите, купа сміття, то ми накидали, але нехай прибирають, а не альтанку будують, і ото дерево спиляють, ну, і що, що здорове і прекрасне, бо все треба на фіг випилять, випалити і затоптати.

Так от Дарвін дійшов висновку, що все має йти природнім шляхом. Має відбутися еволюція. Треба набігатися без трусів і наулюлюкатися, аби врешті стати нормальною цивілізованою людиною.

Тетяна Доцяк