"Все що робиться не по закону - злочин" - Роман Донік

"Все що робиться не по закону - злочин" - Роман Донік

Бачу, що як тільки відступає небезпека та бойові дії, в деякий момент починається безлад схожий на безлад 14 року, але на порядок гірше. Бо "джентльмени вдачі" мають вже непоганий досвід. Звертаюсь в першу чергу до патріотично налаштованих людей, які хочуть вступити до лав "добровольчих підрозділів ТРО". Особливо тих які позиціонують себе як окремі батальйони, або окремі спеціальні підрозділи в складі ТРО.

 Це зараз стосується Харкова. Бо є вже тривожні сигнальчики, що десь засвітилися підрозділи, "командири" яких розповідають своїм "підлеглим", що вони батальйон ТРО в складі ЗСУ, а по суті люди ніяк не оформлені і ніде документально не проходять. Вимагайте підтвердження приналежності таких підрозділів до структури ЗСУ. Не на словах, та не в інтернеті. А документально. Бо батальйони ТРО, входять в бригади ТРО, які в свою чергу є частиною ЗСУ. У всіх підрозділів повинна бути печатка міністерства оборони з назвою установи ЗСУ, або номером вч, та кодом установи. Без винятку. Всі документи, всі військові квитки, та посвідчення повинні бути оформлені згідно правил МО. Бо в нас знову з'являються якісь групіровки, які в темну використовують патріотично налаштованих людей в цілях прикриття своєї діяльності.

 В Харкові є штаб оборони. Єдина структура, яка офіційно керує обороною міста силами ЗСУ у взаємодії з ВЦА, НГУ, МВС, прикордонною службою, та іншими силовими структурами. Є начальник військового гарнізону, є командувач. Все офіційно, все з повною комунікацією між блоками силового відомства. Є добровольчі формування які діють у взаємодії зі штабом, та ЗСУ, але вони не є частиною ЗСУ офіційно. Вони не видають себе за підрозділ ТРО та ЗСУ. І наскільки я знаю, зараз вирішують питання офіційного оформлення. Бо люди які воюють не оформлені, то не дуже гарно. Не оформлені поки що, маю надію. Що просто через інтенсивність бойових дій, не завершили оформлення людей. Це ваш особистий вибір і ваше право - захищати країну так, як ви вважаєте за потрібне. Але треба розуміти, що підрозділ в штаті ЗСУ, то не те саме що підрозділ, "зібралися з пацанами русні пизди дати". Щоб потім не було ніяких несподіванок. Особливо коли нарізають задачі щось забрати "на потреби підрозділу".

 Бо вже є по Харкову кілька впроваджень за "режим-віджим". Бо навіть для цих речей, є законні механізми. Все що робиться не по закону - злочин. І війна не все спише.