"Все що тут написано, не має ніякого відношення до реальності" - Дмитро Дьомшин

"Все що тут написано, не має ніякого відношення до реальності" - Дмитро Дьомшин

То я пишу роман про альтернативний світ, наявність збігів з реальними подіями випадкова

Декілька місяців тому до нас приїжджав( тобто в Україну) держсекретар USA Ентоні Блінкін. Головний меседж що він привіз був про корупцію в Україні. Звісно що всі наші ефективні менеджери моментально почали пінитися і розповідати як круто вони боряться з цім ганебним явищем, але не треба вважати американців довбойобами, як що це на широкий загал озвучує державний секретар нашого головного союзника, то це не тому що він читає жовту пресу, та дивиться Бігуса.

Я вважаю що у американців є всі факти, всі рахунки, та всі суми які спіздили наші ефективні керманичі, більш того - вони відслідковують всіх більш меньш впливових людей в нашій країні, як що би не було війни, то проти нас вже давно би ввели санкції.

Але мова трохи про інше, багато хто намагається довести що в країні відбувається боротьба з корупцією- тією кількістю карних справ, що зараз відкрито по цієї статті, великою кількістю скандалів що стають відомими суспільству, та широкою діяльності журналістів розслідувачів. На справді це все булщит, про будь яке бажання нашої влади боротися з корупцією каже законопроект 11340, який надає змогу відкупитися, та не видавати своїх спільників.

Насправді в Україні зараз дійсно точиться запекла боротьба, але не з корупцією , а з корупціонерами, і ведуть цю боротьбу інші корупціонери. Ця війна їде за ресурсну базу, яка невпинно скорочується, а скорочувати свої прибутки мало хто хоче. Саме тому ми бачимо стільки зливів, та навіть злив самих зливів.

Раніше, тобто в ситі часи Порошенко було як, виділили 100 лямів на якусь програму, 60 з них спізділі та поділили на пару тисяч людей, комусь перепало п'ять лямів , комусь 50 тисяч, але всім вистачає і навіть на 40 щось зробили, та показали результат(цифру 60 я взяв не з голови, саме такий откат просили люди люди з Укроборонпрому у 2017 році , правда при цьому дозволяли ставити будь яку ціну, думаю що яйця по 17, це як раз продовження цієї практики, але в голодні часи так нахабніти не можна)

Зараз все складніше, грошей в державі нема, багато траншів заходить не грошима а зброєю, обладнанням, чи товаром, більш того, за багатьма позиціями наші союзники щільно пильнують ( вони ж знають нас і все про нас), тому реальних грошей дуже мало, на туж саму программу тепер виділяється 15 лямів, але пара тисяч людей бажають отримувати стільки ж, скільки і раніше. Весь цей натовп довбойобів та підорасів вчепився друг другу в горлянки і намагається позбутися конкурентів.

Вони зливають друг друга пресі, ментам, набу, СБУ, та взагалі будь кому ( може навіть і американцям), лише для того щоб збільшити хоч трохи свою долю. Менти, прокурори, СБУ, НАБУ починають щипати клієнтів і класти собі на карман те що скачали з невдах, але їх колеги моментально зливають і їх, в надії що їм потім буде більше, та сподіваючись на те що не зільють їх. Суцільна боротьба павуків в банці.

Проблема в тому що грошей поки що більше не буде, тому країні буде з кожним роком все складніше утримувати стільки рєшительних людей і ця система як що не зміниться, то буде колапс. А бойові дії цей колапс наближають, тому що вбивають будь яку вірогідність того що грошей буде більше, саме тому ефективні менеджери все частіше кажуть про мірні перемовини.

Я не знаю чим це все завершиться, але спостерігати цікаво, головне дожити до розв'язки. Думаю пану Блінкіну теж цікаво