"ВСЕ В ГОЛОВІ МУДРОГО...." - Микола Ільїнов

"ВСЕ В ГОЛОВІ МУДРОГО...." - Микола Ільїнов

Сьогодні декілька моїх знайомих поцікавилися в мене, що я думаю, з того, чи перейде расія в наступ чи ні?   

Я впевнений, що зараз найкраща ситуація для наступу. Україна знаходиться в глибокий економічній та енергетичній дупі, а враховуючи, що останнім часом влада звільнила багато професіоналів військової служби та провалила військове замовлення – то час для наступу ідеальний. Треба тільки дочекатися морозів, перекрити постачання електроенергії з Білорусі, зробити теракт по підриву газової труби української ГТС і все, повний вперед.

Так, наше військо сьогодні більш боєздатне, ніж було у 2014 році і може нанести серйозні втрати противнику. Але  чи зупинить це путіна? Ні,  своїх йому не шкода, а наших і поготів. Тим більше, що досвід Іловайська та Дебальцево показав, що у разі великих втрат українська влада звинувачує не путіна, а своїх же.  Такого противника ще пошукати треба, навіть скабєєву не треба долучати. Хто винен у Іловайському котлі? Бери українські новини і транслюй на російське ТВ: путіна там немає, винен Порошенко.

Чи допоможуть нам західні партнери? Ну, стурбованість висловлять, але, для того, щоб задобрити їх, путін надасть їм знижку на газ, цього буде достатньо. Більш того, ми можемо почути риторику, що «зеленський же хотів домовлятися напряму з путіним – ось домовляйтеся, ми не заважаємо офіційному Києву».

Киянам, можна особо не хвилюватися, Київ ніхто окупувати не буде,  Київ потрібен буде, щоб платити пенсії на окуповані території. Це у 2014-2015 роках, Україна компенсувала свої витрати на виплату пенсій продажом туди своїх товарів, вугіллям, та податками, які платили в український бюджет шахти, які працювали на окупованій території. Але, потім, так звані, патріоти, заблокували поставку вугілля в Україну і продаж на окуповані території українських товарів. З тих пір  ми просто платимо пенсії, які, до речі, суттєво більше ніж в середньому по Країні, але далі пенсіонери витрачають гроші на купівлю російських товарів.

Це геніальна бізнес-модель. Уявіть собі територію, на якій проживають люди (а їх більше 2 млн)  і ніхто окрім расії не може продавати їм свою продукцію. Ти продаєш туди всякий непотріб, але за нормальну ціну і в тебе все беруть, бо конкурувати тобі немає з ким!

Чи введе захід санкції проти расії? А хто це буде лобіювати, зеленський? Я в це не вірю! А якщо врахувати, що золотовалютні резерви в расії досягли історичного максимуму та перевищили показники 2013 року, то хвилюватися їм взагалі немає чого.  

А наступати путіну потрібно обов’язково, бо ситуація в Україні розвивається так, що зеленський може не дотягнути до кінця свого президентського терміну. А далі що, знову вибори президента? А раптом знову буде Порошенко? Судячи з рейтингів, такий шанс з кожним місяцем все більш реальний. Але, путіну це точно не потрібно, бо, як би хто не відносився до Порошенка, але три речі він зробить обов’язково: збільшить фінансування армії, поверне на службу звільнених військових та доб’ється санкцій проти расії, а це в плани кремля, ніяк не входить.

Отже, я навіть не знаю, що повинно трапитися, щоб росія не почала наступ. Думаю, що навіть запуск Північного потоку буде недостатньо. Ну, хіба що Байден дійсно підтвердить, що ніякого НАТО для України не буде.  Але, це вже буде хрест і на політичній кар’єрі Байдена.

Ось такі, не дуже гарні думки.

Правда, є в цьому можливому наступу одна дуже погана річь для того ж путіна: збільшення окупованих українських територій може призвести до того, що мудрий український нарід нарешті додумається до того, що війна з 2014 року йде не тому, що на ній наживався Порошенко, а що, все ж таки, расія окупант. І ось тоді, дійсно може статися переворот ( без погодження з Ахмєтовим) і тому ж зеленському прийдеться тікати з України, а значить знову у Порошенка збільшуються шанси стати президентом.

Отже, я впевнений, що сидить зараз путін і гадає, що там в голові у того «мудрого українського народу», бо джерелом та кінцевим бенефіціаром цієї глибокої кризи по всіх фронтах є він – «мудрий український нарід».