"Все вали на «Джокера»" - Тамара Горіха Зерня

"Все вали на «Джокера»" - Тамара Горіха Зерня

Трамп пригрозив викласти нову сенсаційну розшифровку розмови із Зеленським. Судячи з моменту, обраного для оприлюднення, це має бути бомба. Джокер, який переламає хід гри і винесе Трампа на безпечний суходіл. Щось таке, що переконливо доведе американцям: все пізнається у порівнянні. Особливо у порівнянні з українцями.

Ми можемо тільки здогадуватися про зміст цього чорного ящика. Тому що і теоретично, і практично Зеленський міг сказати що завгодно. Назвати путіна своїм хрещеним татком, а Крим – ісконно рускім островом. Напроситися на корпоратив у Білому домі. Лобіювати бізнес Коломойського. А ще двадцять – ні, тридцять! – разів вклонитися і підлизнути Трампові, гарантуючи свою повну і беззаперечну лояльність і підтримку.

Не здивуюся, якщо він сам відмовився від воєнної допомоги США; мовляв, ми тут війну закінчуємо, нам ті джавеліни до третього причастя.


Коротше, поняття «український сором» закріпилося на міжнародній арені стрімко і назавжди.

Але ж, Вова. Ми вороги тобі, але не вороги Україні. За Україну нам болить, тому, Вова, ми придумали для тебе залізобетонну відмазку і зашифрували її у першому абзаці цього посту. Що, не зрозумів?

Джокер, Вова. Все вали на «Джокера»!

І я не я, і хата не моя, - осьо єдино можлива для тебе стратегія. А краще убийся віником.

Тамара Горіха Зерня