"Все йде за планом" - Кирило Данильченко

"Все йде за планом" - Кирило Данильченко

Шкода, що ВДК “Оленегорский горняк” усе ж таки затягли до сухого доку в Новоросійську – допомогли близькість до порту та погода.

Було б море активнішим, а атака трохи далі від рейду, Червонопрапорне підводне угруповання імені Спанч Боба з ймовірністю 90% поповнилася б, але цього разу удача на боці агресора.

Ураження важке – дірка розміром 4 на 2 метри, тріщини корпуса, ймовірно, залите машинне відділення, бо ВДК йшов за допомогою буксирів, безумовно, затоплена десантна палуба.

На вигляд – удар під 300 кілограмів вибухової речовини, вибух надводний.

Бо пробоїни від підводних вибухів значно серйозніші – у вертольотоносця “Триполі” іракська міна вагою 145 кг вирвала шість метрів обшивки, перебила шпангоути, розвернула паливні цистерни і спричинила затоплення відразу 6 відсіків.

Такий, як треба, вибух у танкера “Сіг” – енергія пішла нижче від конструктивної ватерлінії, розбите на декілька метрів углиб машинне відділення, ще й затоплене. Це вихід з ладу надовго.

Аксьонов каже, що флот РФ не постраждав, бо поки що росіяни не планували десантної операції.

Також Аксьонов під час ураження Кримського мосту вимагав перенаправити цивільний трафік через Маріуполь і Бердянськ, оскільки ВДК перекидають фури на півострів лише за заявками Міністерства оборони.

Після першої атаки автомобільного прольоту вантажівки пустили тільки через поромну переправу, і великі десантні кораблі обслуговували саме трафік силовиків і вантажі подвійного призначення.

Звичайно, ціною ресурсу десантних кораблів везли зовсім не дитяче харчування і косметику.

Тому прилетіло куди треба.

Тож ми передаємо привіт гауляйтеру Криму і просимо поставити йому пісню Шнура “Піздобол”.

Добре втерли носа кремлівським пропагандистам у плані того, що Київ прикривався коридорами зернової угоди під час попередніх ударів – будь ласка, жодних суден-маток, з яких стартують дрони, не було, а успішні атаки поблизу Новоросійська за сотні кілометрів від українських портів тривають.

Усе це гроші, гроші, гроші, які роблять дуже боляче дорогим росіянам.

Бавовна, задимлення, зростання цін на страховку для суден, зв'язок Криму з материком, башти Москва-сіті – курочка по зернятку.

Знизився і видобуток газу, і виробництво СПГ у першому півріччі на 15%. Росіяни заявляють про планові ремонти, але ми пам'ятаємо, що, наприклад, перевалка через порт Тамань зупинена, а це 8% експорту скрапленого газу.

Дуже просто перевірити, чи роблять боляче санкції та війна – навіть без дедалі більшої таємності у звітності та долара по 100 рублів.

Як там почувається Фонд національного добробуту? Його ліквідна частка за рік зменшилася на 48%.

Відтік грошей за кордон – 13% російського ВВП.

Все йде за планом.