Всеукраїнський семінар та виставка для незрячих дітей пройдуть у Харкові

Всеукраїнський семінар та виставка для незрячих дітей пройдуть у Харкові

Всеукраїнський семінар «Світ на кінчиках пальців» з проблем отримання інформації в доступній формі для незрячих дітей пройде 9-11 жовтня в Харкові, передають "Спектр новости" з посиланням на city.kharkov.ua.

Семінар приурочений до Дня білої тростини, який щорічно відзначається 15 жовтня, починаючи з 1970 року.

Під час проведення заходу учасники зможуть обмінятися досвідом з колегами з України, Польщі, ознайомитися з особливостями сприйняття графічної інформації та образотворчої діяльності незрячими людьми, а також з існуючими сучасними методами виготовлення тіфлографічческіх посібників, зможуть особисто взяти участь у майстер-класах з тематики семінару.

У рамках заходу з 9 до 23 жовтня (з 11:00 до 18:00) в Чорнобильській історичної майстерні на вул. Фрунзе, 1 (приміщення організації «Союз Чорнобиль України») пройде тактильна виставка робіт українського художника Сергія Поноченюка. Це живописні роботи маслом, перенесені на дерево за допомогою різьби. Кожна картина супроводжується аудіо-коментарями, кілька робіт виконані у вигляді тактильних дерев'яних пазлів. Разом з автором виставки діти спробують створити таку ж тактильну картину, розписуючи гіпсову копію однієї з робіт художника.

Організатори заходів - Національна асамблея інвалідів України та Харківський центр реабілітації молодих інвалідів та членів їх сімей «Право вибору» за підтримки управління праці та соціального захисту Харківської міської ради, Харківського спеціального навчально-виховного комплексу ім. В. Г. Короленка та інших організацій.