Вторгнення Росії. Беззубість Заходу. ЗЕ піар Порошенка | Суботній Політклуб

Вторгнення Росії. Беззубість Заходу. ЗЕ піар Порошенка | Суботній Політклуб

Володимир Зеленський - не політик. Кожен політик, який хоче знищити свого опонента, прораховує свої кроки і наслідки. 

Переслідування Петра Порошенка Володимиром Зеленський - це калька переслідування Юлії Тимошенко президентом-втікачем Віктором Януковичем. Зеленський не політик, він не думає, а просто хоче посадити Петра Порошенка. Президент України Володимир Зеленський тим, що переслідує Петра Порошенка, робить усім іншим партіям національно-демократичного табору в Україні медвежу послугу. Зеленський перетворює Порошенка на жертву, показує, що лише з Порошенком хоче мати справу і лише Порошенка боїться. Зеленський - найкращий піарник Порошенка. 

Українське суспільство таким чином налаштоване, що достатньо найменш серйозного соціального приводу, який у людей викликає відчуття несправедливості, щоби в людей все спалахнуло і влада зникла, наче її ніколи й не було. Зараз так не буде з однієї просто причини - у влади Зеленського немає потенціалу для таких дій. Візит Держсекретаря США Ентоні Блінкена до України відбувся у контексті великого європейського турне. 

У той же час президент США Джо Байден сказав, що у разі вторгнення Росії в Україну на країну-агресора буде накладено такі безпрецедентні санкції, що російська економіка не зможе існувати. Проблема Зеленського в тому, що він не розуміє, що він живе у так би мовити скляному будинку: що все, що він скаже на Заході, автоматично будуть знати в Україні. І це дуже контрастує. З українцями Зеленський говорить як із маленькими дітьми. 

Надання зброї Великою Британією Україні. Велика Британія мстить Росії за використання хімічної зброї на території Англії. Велика Британія допомагає Україні, адже мстить за втручання Росії у внутрішній суверенітет. Тому Британія надає Україні зброю для захисту від агресора. 

Суботній Політклуб з Віталієм Портниковим та Марією Гурською на телеканалі Еспресо.