"ВВС написало декілька величезних матеріалів про російську мережу фейкових новинних сайтів" - Антон Швец

"ВВС написало декілька величезних матеріалів про російську мережу фейкових новинних сайтів" - Антон Швец

Сайти розповсюджують фейкі про Україну та США.

Вони навіть написали про колишнього американського морпіха та поліцейського, який оперує якоюсь кількістю таких сайтів. Чувака звуть Марк Джон Дуган. Після того як його звільнили з поліції в США, він створив сайт на якому розповсюджував фейки про своє колишнє керівництво. Типу мстився.

Після того як Дуган опублікував справжні домашні адреси поліцейських до нього завітало з обшуком ФБР, а сам Дуган швидко зпєтляв у москву. Боже як неочікувано. Після того, як Бібісі почало розматувати Дугана, в його мережі з’явився клон сайту Бібісі. Хоча сам Дуган заперечує свою відповідальність у розповсюдженні фейків. Просто співпало.

Що цікаво. Попри те що в мережі просто величезна кількість сайтів, тобто їх буквально сотні, а можливо тисячі. Попри те, що хтось використовує величезні потужності для того аби автоматизовано керувати цими сайтами за допомогою ШІ. Попри те що вкиди йдуть на всіх хто проти рф, ВВС не може довести, що за цими сайтами стоїть росія. Загалом в статтях жодного разу не згадується ні гру, ні гу гш рф, ні фсб рф. Які всім цим керують.

Ну дійсно, хто буде розповсюджувати інформацію про те що Зеленська купила Бугаті(це репостили фанати Трампа з твітачі), Зеленський купив палац Карла ІІІ(це репостнуло російське посольство в Лондоні), про купівлю яхт українськими держслужбовцями(про це потім розповідала Марджорі Тейлор Грін і купа сенаторів і конгресменів), про те що Трампа незаконно прослуховувало ФБР, а український уряд веде інформаційну спецоперацію проти Трампа з Києва. Ну хто ж це може бути? Невідомо.

Величезна мережа яка втручається у вибори в США та качає Україну? Ну до чого тут може бути гру? Боже, ну хто може створити фейк про то ще Зеленська купувала щось у Нʼю-Йорку та поводилася як расистка? Кому ж треба такі вкиди робити?

Причому мережа стає все більшою, для того аби здаватися справжнім створюються відео на Ютубі, ці відео розповсюджують у твітері з посиланням на сайти клони. Ну і всі ці назви - Houston Post, Chicago Crier, Boston Times, DC Weekly. Все частіше використовують не тільки клони-сайтів, а й клони більш-менш відомих журналістів. Які тупо фігіють від того що пишуть від їх імені чи під їх фотками.

Аналогічно так само за допомогою типу сайтів-клонів намагаються робити вкиди про НБУ, які вже тут на місяцях розганяють Дуб, Плінський та інші. До речі той самий колишній поліцейський Дуган був активним спікером на російському телебаченні в темі про біолабораторії. Як і Плінський на українському телебаченні, лол. Але Плінський патріот, не забувайте.

Загалом не забуває про підтримку всіх цих фейків і російське телебачення, звісно державне, бо іншого там нема. Звісно колишній морпіх може діяти в рф і їздити на фронт у польовій формі зс рф без будь-якої кооперації з кремлем. І допитувати заарештованих американців в днр також Дуган може без кремля, просто сам йшов по Донецьку і в СІЗО зайшов.

Попри численні дослідження, що це «нове російська стратегія у просуванні наративів» Бібісі нам все це розповідає без звинувачень російських спецслужб. На Вікіпедії навіть величезна стаття російською про Дугана існує, де все прям документовано і розписано норм. Думаю сам Дуган ту статтю у вікі і написав.

Захід все не може зрозуміти, що без масового розделегування доменів сайтів-клонів боротьби не буде. Бо сітка стає все більшою і більшою, і за генерацією контенту ШІ тупо не встигнути ніяким осінтерам. Так організатори мережі там періодично помиляються і на тих сайтах замість статей безліч промтів для ШІ типу «переписати це так як би це написав консерватор». Але головні статті та вкиди вони більш менш ретельно готують, досліджують чому не полетіло і виправляють до тих пір, поки не полетить. Ну а далі хомякі в твітачі якось вже рознесуть фейк. Да і у нас вистачає людей, які радо таке підтримають.

Але ж нічого зробити не можна, бо тупо нема повноважень і свобода преси.

Так і живемо.