"ВЖЕ В ЧЕРВНІ ІНФЛЯЦІЯ ПІДСКОЧИТЬ І В ГАЛОП ПУСТИТЬСЯ ПО ЕКОНОМІЦІ УКРАЇНИ" - Александр Гончаров

"ВЖЕ В ЧЕРВНІ ІНФЛЯЦІЯ ПІДСКОЧИТЬ І В ГАЛОП ПУСТИТЬСЯ ПО ЕКОНОМІЦІ УКРАЇНИ" - Александр Гончаров

Кабмін Шмигаля витрачає гроші та підвищує тарифи, ціни чи не на все, що розкручує маховик інфляції й потім – гіперінфляції, ніби завтра не настане. Ось тільки кілька цифр і фактів, що відбулися.

З 1 червня почала діяти єдина ціна — 4,32 грн за кВт-годину, тобто відбулось підвищення вартості електрики одразу в 1,6 раза (ще у травні була ціна – 2,64 грн/кВт-год). Також паливо різко подорожчало через те, що затвердили акциз на нього, відповідно, зросли ціни і від сьогодні бензин - 57,42 грн, а дизель - 55,58 грн.

Зрозуміло, що це спровокує зростання цін і швидко розжене інфляцію в країні.

А взагалі тут головне посилання таке — хоч до всього перерахованого вище ще й влада підніме податки для бізнесу та ФОПів, все одно Уряд шукатиме кошти для покриття колосального дефіциту держбюджету (від 200 до 300 млрд грн). Тому «найкраще» традиційне рішення для цього від нашої влади — девальвація гривні. До речі, НБУ знову підвищив курс долара до історичного максимуму: офіційний курс на 3 червня встановлено 40,5373 грн за 1 долар США - це дев'ятий рекорд поспіль.

Будьте готові до цього. Краще вже не буде. Навчайтеся отримувати додатковий дохід до стипендії, пенсії чи зарплати в умовах високої інфляції .