"Я хочу подивитися..." - Олена Кудренко

"Я хочу подивитися..." - Олена Кудренко

Я хочу побачити будь-якого лідера в наступних умовах:

- коли в твою країну відбувається вторгнення росіян, а більшості твого народу байдуже. Бо хтось веде бізнес з Росією, і втрачати не хоче. Хтось далеко від зони бойових дій, і війна його не колише. Хтось як ходив у московську церкву до війни, так ходить і надалі. Ходив -ходив аж до сьогодні.

- коли війною охоплена лише частина твоєї країни, а міжнародне суспільство не вважає за потрібне надто напрягатися. І тому попри всі твої зусилля немає ні байрактарів, ні хаймарсів. Немає ні танків, ні літаків. Немає нічого, навіть грошей в казні, і ти починаєш працювати з тим, що є, і так, як можливо.

- коли європейці продовжують купувати в Росії газ, тим самим наповнюючи російський бюджет грошима для війни з тобою. А ти шукаєш можливості виробити хоча би щось своє, розробляєш ракетні програми, купуєш ППО і закриваєш хоча би одне місто, - бо ж байдуже і світу, байдуже і власному народу. Він неначе глядач на трибуні.

- коли в Верховній Раді у тебе немає більшості, і монобільшості, і всі вальяжно клацають пальцями в телефонах, домовляючись про гроші, схеми, відкати... Кому ти там розпинаєшся з трибуни про війну? Кого вона цікавить? Хтось спиною до тебе, хтось спить, комусь не до тебе взагалі. Не до тебе і "твоєї" війни.

- коли "панєслась": у прайм тайм по ТБ за гроші ображеного мстивого олігарха на тебе ллють бруд куплені коміки, а тисячі їх шанувальників їм аплодують. Коли натовпи "журналістів" цькують тебе і кожний твій крок за все, що ти робиш. Коли ті, кому мало би бути не байдуже - мали би допомагати, але наразі лише гальмують.

- коли з країни вкрадені гроші, а тут війна, і найбільша мережа філіалів найбільшого банку дуже невчасно може обвалити банківську систему. І якщо не вирішити проблему, то тисячі людей не повернуть свої гроші. Коли за намагання впровадити зміни народ палить хату, шукає компромат, оббріхує та всіляко перешкоджає тим реформам.

- коли на тебе вішають всіх собак саме ті люди, які до останнього їздили в Москву, молилися в московській церкві, співпрацювали з кротами та зрадниками.

- коли, здавалося би, цю скелю не зрушиш з місця, бо тих, хто працює над цим - мало. А тих, хто сидить на твоїй шиї та розмахує батогом, кричить, що він втомився, йому набридло, його це не стосується, тощо, - таких майже ціла країна.

Я хочу подивитися на будь-якого лідера саме в ЦИХ умовах.

Коли почалася війна повномасштабна, тобто коли півень клюнув у дупу і тих, хто до останнього ходив в московську церкву, і тих, хто повертався до тебе спиною, і тих, кому було смішно; і тих, хто їздив до Москви під час війни ; клюнув тих, хто робив з росіянами бізнес, і тих, хто працював за великі гроші ображеного мстивого олігарха, - всіх клюнув, добряче, - ось тоді вони всі підскочили. Підскочила й світова спільнота, і сусіди, і ті, хто далеко від зони бойових дій. І ті, хто цькував на кожному кроці, і ті, хто співпрацював з кротами та зрадниками. І ті, хто втомилися, - одразу перестали втомлюватися.

Бо ж почали прилітати ракети в їх домівки. Бо якщо помирала меншість - то тепер стала помирати більшість.

І ця величезна хвиля підхопила всіх раніше байдужих, раніше втомлених, і понесла у вир подій, невідворотніх та страшних. І знаєте, якось набагато легше бути активним, бути дієвим, бути патріотом, коли рятуєш саме свою дупу, чи не так? До 24-го ти був у бульбашці, тебе війна не стосувалась - а сьогодні стосується. Сьогодні нарешті тобі всі допомагають. Вчора вони НЕ допомагали.

Але ж ти сам ходив до московської церкви, до останнього. Їздив до Москви, бо у тебе там "друзі". Відпрацьовував гроші ображеного мстивого олігарха. Співпрацював з кротами та зрадниками. На фоні того, як світова спільнота наповнювала російський бюджет доларами, які пішли на війну проти тебе ж.

Тому коли ти питаєш, чому ж раніше щось не зробив той і той, - спитай це у себе. Чому ж ти сам всіляко гальмував чужі зусилля по спробам не дати цій війні вбити тисячі українців.

Ти, свідомий маніпулятор і фактами, і чужими емоціями.