Я хотів би, щоб КПВВ не було взагалі, - Сивохо про лінію розмежування

Я хотів би, щоб КПВВ не було взагалі, - Сивохо про лінію розмежування

Радник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Сивохо вважає, що першим кроком для реінтеграції Донбасу має стати максимальне спрощення процедур перетину лінії розмежування через контрольні пункти в'їзду-виїзду (КПВВ).

“Спрощення режиму перетину КПВВ - це реальні маленькі кроки, які можна швидко здійснити. Я хотів би, щоб КПВВ не стало взагалі, - це моя мрія, щоб країна знову була єдиною і щоб нічого не заважало нам переміщатися по території. Особливий режим пропуску, підтвердження особи, необхідний перелік якихось предметів, дозволених для перевезення, - це все тисне на людину. Невже миру й безпеці може нашкодити бажання провезти якийсь товар - мед, горіхи, наприклад, побалувати дитину новою іграшкою?”, - говорить Сивохо.

За його словами, питання безпеки є важливим на лінії розмежування на Донбасі, але в боротьбі за повернення територій ми можемо втратити людей. Радник секретаря РНБО нагадав, що основна маса людей, які перетинають лінію розмежування, - це люди похилого віку, які найбільше страждають від процедур проходження КПВВ.