"Я в шоці від відео з прихожанами московської церкви" - Олена Кудренко

"Я в шоці від відео з прихожанами московської церкви" - Олена Кудренко

Чого варті жінки, які стоять посеред дороги на колінах з іконами; діти, зазомбовані батьками-вірянами. Бабці, які досі вірять, що війну почала Україна. Юнаки зі скляними очима.

Спало на думку, що ця церква має схожість зі звичайною сектою, як ось, пише Вікіпедія, "Біле Братство". Зазначається як деструктивна тоталітарна секта, заснована в 90-ті фахівцем в області психічного впливу на особистість. МПЦ керується російськими "фахівцями", і теж має саме психічний вплив на особистість. Література, якою керується секта - така ж зверхня, толерує порушення прав і свобод, збудження релігійної ворожнечі, до того ж заперечує факти та насаджує пропаганду. А тому московську церкву слід було би прикрити на основі хоча би психічного впливу на слабких розумово та емоційно людей, яких у нас достатньо.

Мені вистачило ще в дитинстві намагань покійної бабусі затащити мене до московської церкви (вона у нас тут досі не в ПЦУ). Звідти такі історії:

- "диявол" пронумерує всіх людей (це перед впровадженням кодів ІНН), це не від Бога, ні в якому разі не можна ці коди отримувати!!

- коли під час служіння в приміщенні церкви хтось втрачає свідомість - то з них біси виходять, вони були погані люди (як тут не знепритомнієш, коли ароматів в церкві забагато, кисню замало, а алергиків теж достатньо?)

- реальна історія, коли жінка свідомо не викликала швидку, коли донька помирала - бо за переконаннями тільки Бог повинен був врятувати дівчину. Вона й померла.

Якщо діяльність такої секти призводить до деградації суспільства, до невиконання батьківських обов'язків, до ненависті до всього інакшого та незрозумілого, - то хіба це не злочин?

Я вже не кажу про гру цієї секти на боці росіян.