Яценюк пояснив, чому так стрімко зросли тарифи на газ

Яценюк пояснив, чому так стрімко зросли тарифи на газ

Собівартість постачання блакитного палива споживачам обходиться у 9,6 тисяч гривень за тисячу кубометрів, повідомляє tsn.ua.
Суттєве підвищення тарифів на газ для населення із 1 квітня – справедливе. Адже насправді собівартість постачання блакитного палива до кінцевого споживача набагато вища. Про це в ексклюзивному інтерв'ю програмі ТСН.Тиждень заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, уточнивши, що тарифи затверджує незалежний регулятор – Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.
"Вартість імпортного газу в середньому обходиться у 300 доларів. Множимо на курс 24 (гривні). Додаємо вартість транспортування, рентні платежі, ПДВ – виходить 9,6 тисячі гривень. Українці ж, якщо економитимуть і споживатимуть до 200 кубометрів, платитимуть 3600 гривень", - наголосив Яценюк і зазначив, що імпортний газ улітку має трохи подешевшати для України. При споживанні понад 200 "кубів" тариф становитиме 7188 гривень за тисячу кубометрів. Прем'єр також повідомив, що держава компенсує українцям 20% вартості при купівлі нових енергозберігаючих котлів.